Uşak Valiliği tarafından yaptırılan Derbent Köyü Gençlik Merkezi açılışı için köye gelen Vali Seddar Yavuz köy halkı ve öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı.

Yapımı tamamlanan gençlik merkezi hakkında verilen bilgilerin ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Şehirlerimiz özellikle kırsal alanlardan aldığı göç sebebiyle nüfusları hızla artmış bu artış sebebiyle ülkemizde hem kırsal alanlarda ortaya çıkan kalkınma ve gelişmişlik meselesinin aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için son dönemlerde büyük hamleler gerçekleştirilmiştir. 12 yıldan bu yana Hükümetimiz kırsal altyapının tamamlanması, köylerimizde yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak fiziki altyapı hizmetlerinde büyük kaynaklar ayrılmıştır. Köydes ve Beldes projeleriyle beldelerimiz ve köylerimizde çok büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu hizmet binası önümüzde dururken, artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ülke genelinde kentlerde hep birlikte gördüğümüz, hissettiğimiz ve yaşadığımız kalkınma ve gelişme hamlesi bugün köylerimize kadar uzanmıştır” dedi.

Derbent Köyünde gençlik merkezinin yapımı aşamasında katkısı bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz “İl Özel İdaremiz, Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz, Zafer Kalkınma Ajansımız, köylerimizi hizmet götürülme noktasında artık kendilerini ispat etmiş kurumlarımızdır. Büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolda, 2023 yılı hedeflerimizi bir bir gerçekleştirecek, köyünden şehrine büyük ve güçlü bir Türkiye için kalkınma ve gelişme hamlesini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Vali Seddar Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çeşitli spor dallarında verilen kursları başarıyla tamamlayan öğrencilere belgelerini verdi.

Vali Yavuz, protokol mensupları, köy halkı ve Şehit Jandarma Er Fatih Bulut’un ailesi ile birlikte gençlik merkezinin kurdelesini keserken merkeze şehidin adının verilmesini isteğini belirtti.

Hizmete giren gençlik merkezinin oda ve çok amaçlı salonlarını inceleyen Vali Yavuz gençlik merkezi açılış programının ardından Şehit Jandarma Er Fatih Bulut’un mezarına ziyarette bulunarak dua etti.

Hizmete giren Derbent Köyü Gençlik Merkezi ilk ve ortaokulda öğrenim gören 250 öğrenciyle birlikte köy halkının faydalanabileceği çok amaçlı salonları ve aktivite binası ile 574 metrekarelik bir alanda bilgisayar odaları, satranç ve hobi odalarıyla çok amaçlı bir salona sahip bulunuyor.