Uşak merkez ilçeye bağlı 90 köy muhtarı Vali Seddar Yavuz’un başkanlık ettiği istişare toplantısında bir araya geldi. Uşak Öz Merkez toplantı salonunda yapılan toplantıya daire amirleri de katıldı.

Köylere sunulan hizmetlerin değerlendirildiği, 2015 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlamasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu köy muhtarları istişare toplantısında açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz “Türkiye büyük ve güçlü adımlarla ilerliyor, dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer almak üzere şehirlerimiz ve köylerimizle birlikte gelişiyor, kalkınma hamlelerini bir bir gerçekleştiriyoruz. Artık ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi değil, Türkiye’de değişim tüm hızıyla devam ediyor. Şehirlerimiz özellikle kırsal alanlardan aldığı göç sebebiyle nüfusları hızla artmış, ülkemizde hem kırsal alanlarda ortaya çıkan kalkınma ve gelişmişlik meselesinin aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için son dönemlerde büyük hamleler gerçekleştirilmiştir. 12 yıldan bu yana Hükümetimiz kırsal altyapının tamamlanması, köylerimizde yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak fiziki altyapı hizmetlerine büyük kaynaklar ayrılmıştır. Köydes ve Beldes projeleriyle beldelerimiz ve köylerimizde çok büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ülke genelinde kentlerde hep birlikte gördüğümüz, hissettiğimiz ve yaşadığımız kalkınma ve gelişme hamlesi bugün köylerimize kadar uzanmıştır” dedi.

Muhtarların köylerinde karşılaştıkları meseleler ve çözümünde zorlandıkları konuları da değerlendiren Vali Yavuz özelleştirilen hizmetler noktasında bazı sıkıntılar yaşanabildiğini belirttiği konuşmasında “Eskişehir’de elektrik varsa bizim ilimizin köyünde de elektrik olacak, ışık olacak, aydınlık olacak. Bu konuda artık mazeretler ileri sürmek kabul edilebilir bir konu değil. Köyde bir mesele varsa vaktinde, ilgili kişiye ulaşmak konusunda pratik davranmalı, gecikmeye meydan vermemelisiniz. Allah korusun bir doğal afet olduğunda; deprem, sel, fırtına veya yangın, kaza vs. böyle bir şey olduğunda bize en kısa sürede ulaşın. Bizim kapımız, bizim telefonumuz her zaman açık. Sağlıklı, kesintisiz içme suyunun temini, kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesislerimizin yapımı, miktar olarak rekor sayılabilecek beton parke yol yapımı ile ilimiz köylerine çok ciddi hizmetler götürdük. Oyun parkları, jimnastik alanları, gençlik merkezleri düne kadar hayal bile edilemezken artık pek çok köyümüz bu imkânlardan faydalanıyor. Köylümüz köyde çiftçilikle uğraşıyor, devletin desteğinden faydalanıyor. Hükümetimiz tarım ve hayvancılığa büyük destekler sağlıyor. İlimizde 55 bine yakın insan sigortalıyken, bunlardan 18 bini sanayimizde çalışıyor. Köyde olup ta şehrimizdeki sanayi tesislerinde fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız servislerle köylerine geri döndükleri köyde ikamet ettikleri için bizim köylerimizdeki canlılık devam ediyor, yani terk edilmiş köyümüz bulunmuyor. Köylerimiz yaptığımız icraatlar ve sunulan hizmetlerle hayat dolu yerleşim alanlarına kavuşuyor” dedi.

Gönülden Gönüle projesiyle köylere kadar ulaştığını ifade eden Vali Seddar Yavuz “Uşak’ta göreve başladığım günden buyana 40’a yakın köye bizzat ulaştık. Eşim de aynı şekilde köy köy dolaşarak siz değerli muhtarlarımızla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit edip ihtiyaçlarını karşılıyor, devletimizin imkânlarıyla huzurlu ve mutlu bir hayat sürmelerini sağlıyoruz. Bugüne kadar 450 eve gidildi, bizzat gittiğim ev sayısı ise neredeyse 300’e yakındır” dedi.

Köylerimize hizmet götürme noktasında hızlı bir şekilde taramaların devam ettiğini, bu konunda gerçekleştirilen istişare toplantısıyla da bir adım daha atıldığını ifade eden Vali Yavuz “Bu taramayı muhtarlarımızın yardımıyla en kısa sürede tamamlayacak, inşallah en kısa sürede köylerimizin ihtiyaçlarını, meselelerini tespit etmiş olacağız. Bunun ardından 2015 yılını da inşallah çok verimli bir şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Seddar Yavuz katılımlarından, katkı ve özverili hizmetlerinden dolayı köy muhtarlarına teşekkür etti.