Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve Uşak Belediyesi arasında suça meyilli olan, hayata küsmüş ve suça karışmış gençler ile ilgili örnek bir proje için imzalar atıldı.

ZEKA binasında yapılan imza törenine ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Belediye Başkan Vekili Erol Korkmaz katıldı. Uşak’ta Sosyal Riski İzleme, Önleme ve Uyumu Sağlama Merkezi Fizibilitesi Projesi (USRİUM) ismi verilen proje ile kentte suç konusunda potansiyeli olan, hayattan beklentileri azalan gençlerin kazanılması sağlanacak. Suç işlemiş gençlerin ise istihdamının sağlanması ve geri kazanılması proje kapsamında değerlendirilecek. Yapılacak çalışma ile mahallerin demografik yapıları da belirlenerek mahalle bazlı projelerin hazırlanması sağlanacak. Projeye Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uşaklılar Eğitim Ve Kültür Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Uşak SYDV ve muhtarlıklar da bilgi ve teknik destek vererek katılacak. Ayrıca Uşak değerleri rehabilite edilecek gençlerin kurslar ile öğretilecek ve kentin kültürel zenginlikleri de bu vasıta ile yaşatılacak. Proje kapsamında olan gençlere sahip çıkmak isteyen hayırseverler ile de bağ kurulması sağlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, kent adına bir olumlu projenin daha adımını atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Uşak’ta belediyecilik çalışmalarının yanında sosyal konulara da bilimsel veriler ile yaklaşıp çözüm bulmak istediklerini dile getiren Korkmaz, son aylarda yaptıkları projeler ile istedikleri bir başlangıcı yaptıklarını anlattı. Suç işlemiş veya suç işlemeye elverişli gençlerin kazanılması gerektiğini aktaran Korkmaz, “Bugün ülkeler, şehirler, mahalleler ve sokaklar şehirleşme ve modernleşme açısından hızlı ve güzel bir gelişim içindedir. Bütün bu çalışmaların yanında insanlar yalnızlaşabiliyorlar. Biz bu durumda yalnızlaşan ve suça karışmış veya potansiyeli olan bireyleri kazanmak durumundayız. Bu hepimizin sorumlulukları arasındadır. Belediye olarak hazırladığımız USRİUM projesi de bu düşüncenin ürünüdür. Proje ile güzel işler başaracağız” dedi.

Gelişen teknolojinin ve ilerleyen çağın özellikle gençler açısından olumsuz ruh durumunu ortaya çıkardığına dikkat çeken Korkmaz, olumsuz durumlara proje bazlı müdahalenin etkili olabileceğinin altını çizdi. Proje ile mahallerin demografik yapılarını da irdeleme imkanına kavuşacaklarını belirten Korkmaz, “ Projemizin gençlerimizin kazanılmasına verdiği katkılardan ziyade mahallerimizin demografik yapılarını değerlendirme açısından da faktörü vardır. Değerlendirmeler sonucunda mahalle bazlı belediyecilik çalışmaları yapmak niyetimiz arasındadır. Bu çalışmalar gençlerimizin istihdamında da fayda verecektir. Belediyemiz sosyal sorumlulukları ile örnek çalışmaları sürdürecek” şeklinde konuştu.