Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir etkinliğe daha imza attı.

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel “Selçuklular ve Mevlana “konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Kudret Aydın, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta Selçuklular İmparatorluğu eserleri ve Mevlana derinlemesine anlatıldı. Düzenlenen etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Belediyesi’nin sanatın ve kültürün kenti olmaya devam edeceğini belirtti. Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’in de bu kapsamda çok faydalı bir konferans verdiğini bildiren Başkan Cahan, “Bugün ülkemize mal olmuş ünlü bir araştırmacı yazar olan Talha Uğurluel’i ilimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Salonumuzda ve fuaye alanımızda boş yer kalmaması ne kadar güzel bir etkinlik yaptığımızı bize gösterdi. Kendilerinin verdiği bilgiler bizler için ışık oldu” dedi.

Uşak Belediyesi’nin bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğini hatırlatan Başkan Cahan, kentin sanata ve kültüre doyacağının altını çizdi. Aralık ayı içinde Türkiye tarafından sevilen kişileri kapsayan bir önemli organizasyona daha imza atacaklarını dile getiren Cahan, “Belediyemiz halkımızın beklentilerine cevap veren kültür ve sanat organizasyonlarına imza atacak. Bu kapsamda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İkbal Gürpınar ilimize gelecek. Vatandaşlarımızın daha önce ilimize gelen hocamızın tekrar ilimize gelmesi yönünde beklentilere bu şekilde cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.