Uşak Valiliği 2017 yılı Temmuz ayı koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi Meclis salonunda yapılan toplantı Vali Salim Demir’in yaptığı konuşmaya başladı. İl Koordinasyon kurulları üç aylık dönemler halinde ülkemizin bütün illerinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Demir; " Bu toplantıdan amaç buradaki bulunan yatırımcı kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayarak yatırımların daha hızlı bir şekilde hedefe ulaşmasını sağlamaktır." dedi.

Tüm kurumlardan koordinasyona ihtiyaç duydukları alanları özellikle belirtmelerini isteyen Vali Demir; "Bu toplantıdan amaç buradaki bulunan yatırımcı kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayarak yatırımların daha hızlı bir şekilde hedefe ulaşmasını sağlamaktır. Dolayısıyla tüm yatırımcı kuruluşlarımızdan şunu istirham ediyoruz, ben de bu dönem itibariyle yeni göreve başladığım için, genel olarak programlarında olan ve bir miktar da gerekiyorsa tamamlanmış olan yatırımları ifade ederek genel bir çerçeve çizmeleri, ancak esas koordinasyon kurul toplantısının içeriğini oluşturan yatırımlarımızla ilgili dar boğazlar var mı? Yatırımlarımızla ilgili koordinasyonu gerektiren bir durum var mı? Bunu da özellikle altını çizerek belirtmelerini istiyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonraki toplantılarda da daha hayırlı ve başarılı çalışmaların olmasını diliyorum." dedi.

Vali Demir Uşak’taki yatırımların hali hazır durumu hakkında şu bilgileri verdi; "İlimiz yatırımcı kuruluşlarının İl Özel idaresi dahil 286 il, ilçe ve belde belediyelerimizin ise 91 adet olmak üzere toplamda 377 proje uygulanmak üzere programlarda yer almıştır. Yatırımcı kuruluşlarımızın toplam proje tutarı 1 milyar 481 milyon 862 bin TL, önceki yıllar harcaması 651 milyon 365 bir TL, 2017 yılı ödeneği 268 milyon 854 bin TL’dir. Belediyelerimizin toplam proje tutarı ise 169 milyon 930 bin TL, önceki yıllar harcaması 190 milyon 348 bin TL, 2017 yılı ödeneği 349 milyon 386 bin T’dir. 2017 yılı 2. dönem sonu itibariyle il genelinde yatırımları yatırımcı kuruluşlarca 102 milyon 739 bin TL, belediyelerce, 58 milyon 281 bin TL olmak üzere toplamda 161 milyon 120 bin TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projeler toplamında yüzde 38 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 50 fiziki gerçekleşme, belediyelerimizin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 17 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 35 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 286 projeden 39’u tamamlanıp 197’sinin devam ettiğini ve ihale aşamasında 32 adet henüz başlanmayan 18 adet proje olduğunu belirten Vali Salim Demir, toplantıda tüm kurumların sunumunu dinleyip karşılaştıkları sorunları olup olmadığını sordu.