VAN (İHA) – Van’ın Gevaş ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle 250 fidan dikildi.

Gevaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Orman İşletmesi Müdürü Mustafa Şentürk, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İshak Çınar, her bir fidanın yeni bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Birazdan buraya fidanlar dikeceğiz. Bu aynı zamanda sizlere yeni sorumluluklar demektir. Sizin biraz daha sorumluklarınız artırıyor. Bu fidanlar sizlerin emeklerinizle büyüyecek. Sizler bu okuldan mezun olacaksınız, ama buraya geldiğinizde ve fidanınızı görünce mutlu olacaksınız” dedi.

Belediye Başkanı Sinan Hakan da, “Bugün keyifli bir gündeyiz. Az önce bu fidan kaç yılda büyür diye sordum. ’10 yıl’ dediler. Zaman çok çabuk geçiyor. Birazdan burada fidan dikeceğiz, ama asıl fidan olan sizlersiniz. Sizler geleceğimizin fidanları ve sahiplerisiniz” şeklinde konuştu.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Şentürk ise, Orman Haftası nedeniyle ilk faaliyetlerini Gevaş ilçesinde başlattıklarını belirterek, “Buraya dağıttığımız çam ağaçlarını hep birlikte birazdan dikeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler okul bahçesine 250 adet fidan dikti.