Van Kahvaltısı Derneği’nin Travel Turkey 2014 Turizm Fuarında açmış olduğu stant; ünlü isimler başta olmak üzere katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Van’ın dünyaca ünlü kahvaltı kültürünü İzmirlilerle buluşturan dernek üyeleri, 4 gün boyunca konuklara Van kahvaltısı ikram etti, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile Turizm ve Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra ünlü isimler de Van standını ziyaret etti. Fuar süresince katılımcılara Van kahvaltısının ikram edilmesinin yanı sıra yapılışı ve faydalarıyla ilgili bilgiler veren dernek yetkilileri, gösterilen ilgi karşısında ise memnuniyetlerini dile getirdiler. Doğal ve organik olan Van kahvaltısı ürünlerinin yer aldığı standı son olarak Prof. Dr. Ahmet Maranki ziyaret etti. Van’ın organik ürünlerinden övgü dolu sözlerden bahseden Prof. Dr. Maranki, bir yandan kahvaltı yaparken, öte yandan ise Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner’den bilgiler aldı. Konuk olduğu televizyon programlarında organik ve doğal ürünlerin sağlık açısından önemine değinen Prof. Dr. Maranki, Van kahvaltısını da anlata anlata bitiremedi. Van’ın kahvaltısının sadece Türkiye’nin değil dünyanın gözdesi haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Maranki, otlu peynir başta olmak üzere Van’ın bu kültürel değerleri ile ilgili bilgileri takip ettiğini anlattı. Prof. Dr Maranki, “Organik ve doğal ürünlerin vücuda yaptığı katkıları sayarak bitiremeyiz. Sağlıklı bir yaşam için televizyon programlarında vatandaşlarımıza sürekli organik ve doğal ürünleri tüketmeleri konularında uyarılarda bulunuyoruz. Yemek kültüründe en önemli öğün ise kahvaltıdır. Bu öğünde tüketilen doğal ürünlerin vücuda sunacağı katkılar çok fazladır. İşte tam bu noktada bütün ürünleri organik ve doğal olan Van kahvaltısı vazgeçilmez bir kahvaltıdır. Van’ın bu kahvaltısının faydaları saymakla bitmez. Ben otlu peynir başta olmak üzere tüm bu organik ürünlerin yeme aşamasına gelmesi yolundaki tüm uğraşlar için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van kahvaltısının tanıtımı yolunda yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili bilgiler verdi. Caner, bu projeler kapsamında yer alan Kahvantı AVM’nin açılışına katılmak üzere Prof. Dr. Ahmet Maranki’yi davet etti. Prof. Dr. Maranki ise bir sıkıntı yaşanmaması durumunda seve seve katılacağının sözünü verdi.