Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Ziraat Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Erciş Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik tarafından karşılanan Milletvekili Çiftci, Başkan Çelik’e Erciş ve bölge çiftçisine sağladığı katkılardan ötürü teşekkür etti. Erciş’te inşaatı bitirilerek su tutulmaya başlanılan Morgedik Barajı’nın ilçeye tarımsal anlamda büyük bir katkı sağlayacağını da belirten Çiftci, yaklaşık 187 bin dekar alının tarımsal sulamaya açılmasıyla birlikte en alt limitten hesaplandığında bile bölge üreticisine yaklaşık 60 milyon TL gibi bir gelir getireceğini tahmin ettiklerini söyledi. Tarımsal sulama için yaklaşık 100 milyon TL değerinde bir harcamanın da yapılacağı müjdesini veren Çiftci, şehir merkezinin içme suyunun da bu barajdan karşılanacağını ifade etti. Çiftci ayrıca, Avrupa Birliği (AB) fonlarından büyük bir bölümü hibe olarak karşılanan ve yaklaşık 29 milyon EURO değerindeki şehir merkezi içme suyu projesinin de belediye başkanlığı dönemlerinde kendileri tarafından hayata geçirildiğini aktardı. AK Parti hükümetinin eskisinden daha çok Erciş’e hizmet edeceğini de sözlerine ekleyen Milletvekili Çiftci, birlik ve beraberlik mesajları da verdi.

Erciş Ziraat Odası Başkanı ve TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik’te yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hükümetinin ülke ve bölge üreticisinin yanında olduğunu anlatan Çelik, tarım ve hayvancılığının Van için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve desteklemesi adına büyük emekleri bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e, Morgedik Barajı’nın hizmete açılmasında büyük katkıları bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, hükümet üyelerine, Van ve ilçelerine yatırım gelmesi için gecesini gündüzüne katan Milletvekili Çiftci’ye şahsı ve üreticileri adına şükranlarını ileten Çelik, “Sayın milletvekilimizin bugün bizlere yapmış oldukları nezaket ziyaretinden ötürü kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bilindiği üzere küçükbaş hayvancılık popülasyonunun en büyük dilimini Türkiye’de Van almaktadır. Ayrıca, Morgedik Barajı’nın hizmete alınmasıyla birlikte ilçemizde yaklaşık 18 bin hektar alan sulu tarıma açılacaktır. Bu da, ilçenin tarım üretiminde büyük kazançların elde edilmesine sebep olacaktır. Yeter ki bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çiftci’nin ziyaretinde AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Ak Parti Erciş İlçe Başkan Yardımcısı Ali Macit ile Erciş Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundular.