Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 8 Kasım günü yapılmasını planladıkları AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı Kongresi’nin Merkez Karar Yürütme Kurulu kararı ile durdurulduğunu belirterek, “Genel merkezin kararı bağlayıcı ve nihai bir karardır. Bu itibarla seçimlerin iptali ile ilgili yapılan itham, yorum ve hakaretler maksatlı kişisel hesap ve ihtiraslardır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Şabu, seçimlerin durdurulmasının kendi görev, sorumluluk ve yetkisinin dışında olduğunu belirtti. Şabu, “Bildiğiniz üzere AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatımızın 1. Olağan Kongresi 8 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 10.00’da İskele Mahallesi”nde bulunan Yatılı Bölge Okulu’nun spor salonunda yapılmak üzere tüm hazırlıklarımız tamamlanmış, aynı gün ve saatte 400 delege ve 250 sivil toplum örgütü temsilcisine davetiyeler gönderdik. Ancak kongreye saatler kala AK Parti Genel Merkezimiz tarafından Merkez Karar Yürütme Kurulu Kararı ile ilçe kongremizin yapılması durdurulmuştur. Dolayısıyla gerek tüzüğümüzün ve gerekse kongre yönetmeliğimizin ilgili amir hükmü gereğince kongrelerin yapılması veya yapılmaması yetkisi genel merkezimize aittir. Bu nedenle genel merkezimizin kararı bağlayıcı ve nihai bir karardır. Bu itibarla seçimlerin iptali ile ilgili yapılan itham, yorum ve hakaretler maksatlı kişisel hesap ve ihtiraslardır. Seçimi iptal etmek isteyen bir teşkilat günlerce hazırlıklar yapar mı? Bu kadar maddi külfete girer mi? Yüzlerce delege ve misafirleri davet eder mi? Veya bu kararı son gün ve saate bırakır mı?” ifadelerini kullandı.

Delege listesinin 3 kez değiştirildiği şeklindeki haber ve iddiaların da doğru olmadığının altını çizen Başkan Şabu, “Delegelerimiz genel merkezimizin talimat ve kriterlerine uygun olarak yazılarak ilçe seçim kuruluna gönderilmiş. Ancak yeni Büyükşehir Yasası gereğince il merkezimiz üç ayrı ilçeye bölünmüş olması delege listemizin yüzde sekseni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanmadığı gerekçesiyle iade edilmiştir. Bu nedenle ben dahil teşkilatlarımın yüzde sekseni delege listesinden çıkarılmıştır. Dolayısı ile bize yönelik yapılan haksız yorum ve çirkin hakaretleri kınıyor, sahiplerine iade ediyorum. Onlara bir düşünürün şu sözlerini hatırlatmak istiyorum. Düşünür der ki; ‘İnsandır insanın rehberi, kişiliğini gösterir insanın sözleri. Herkes heybesindeki malzemeden harcar kem söz sahibine aittir” şeklinde konuştu.

“Herkes tarafından çok iyi biliniyor ki Tuşba İlçe Teşkilati’nın başarısı bir takım çevreleri rahatsız etmiş, üzüntüye gark etmiştir” ifadelerini kullanan Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, “Bununla ilgili de bir Allah dostu şöyle der; ‘Bütün ateşler düştüğü yeri yakar, yalnız bir ateş var ki o sadece tutuşturanı, yani sahibini yakar.’ O da kıskançlık, çekememezlik ve hasetlik ateşidir. Bu ateş hayatı boyunca hep sahibini yakar yakar yakar durur” dedi.