Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Badminton Yıldız Kız-Erkek İl Birinciliği Yarışması sona erdi.

16 takımın katılımıyla düzenlenen müsabakalar, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin kapalı spor salonunda yapıldı. Müsabakalar öncesi bir konuşma yapan Badminton İl Temsilcisi ve TEV-İfakat Yavuz Ortaokulu öğretmeni Atilla Enterili, badminton sporuna yoğun ilginin olduğunu ve bu ilginin her geçen gün artmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Bu sporun gün geçtikçe yaygınlaştığını ifade eden Enterili, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bu spora sahip çıkması, alan oluşturması, destek sunmasının önemli olduğunu söyledi.

Çekişmeli mücadelelere sahne olan müsabakalarda, erkekler kategorisinde İpekyolu TEV-İfakat Yavuz Ortaokulu birinci, İpekyolu Turgut Reis Ortaokulu ikinci, Tuşba Koç Ortaokulu üçüncü, İpekyolu TOBB Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Kızlar kategorisinde ise; İpekyolu Turgut Reis Ortaokulu birinci, Gürpınar Güzelsu BİST Ortaokulu ikinci, Edremit Eminpaşa Ortaokulu üçüncü, İpekyolu TOBB Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Başarılı olan takımların ödülleri; Badminton İl Temsilcisi ve TEV-İfakat Yavuz Ortaokulu Öğretmeni Atilla Enterili, beden eğitimi öğretmenleri ve badminton il hakemleri tarafından verildi.

Dereceye giren takımların Erzincan’da gerçekleştirilecek olan grup birinciliği müsabakalarında Van’ı temsil edeceği belirtildi.