Van Demirciler-Tornacılar-Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu başkanı İdris Karael, özel araçları ile bayram tatiline giden vatandaşları uyardı.

Yazılı bir açıklama yapan Karael, “Bu yıl kutlayacağımız Kurban bayramını 10 gün gibi bir uzun tatile neden olmasıyla bayramı il dışında yakınlarının yanında kutlamak isteyenler kendilerine ait özel araçları ile trafiğe çıkacak olmaları nedeni ile mutlaka araçlarının gerekli bakımlarını yaptırmaları can ve mal güvenliği bakımından önemlidir. Özelikle otomobillerini mutlaka ehil olan sanayi deki bir ustaya götürerek tüm bakımını ve kontrolünü yaptırmaları gerek. Araca ait mekanik inceleme, elektrik aksamı, LPG sızdırmazlık kaçak kontrolü, lastiklerin hava durum ve ölçümü, aracın diğer yakı elamanları, klima gibi işlemlerinin yanı sıra araçta bulunması trafik kuralı gereği zorunlu olan çekme halatı, takviye kablosu, trafik arıza reflektörü, el feneri ilk yardım çantası ve içinde olması gerekli eşyaların bulundurulması gerek. Ayrıca yangına müdahale tüpünün mutlak surette olması ve var olan tüpün gaz dolum süresinin geçip geçmediğinin kontrolü geçmiş ise yenisinin doldurulası lazım. Emniyet kemer tokalarının çalışıp çalışmadığı, otomobilin panel göstergelerinin çalışıp çalışmadığının kontrolü insan hayatının ucuz olmadığı düşünülerek sevdiklerimize varmak için olmazsa olmaz bu kurallara uymalıyız” dedi.

"Geç geldi desinler ama geçmiş olsun demesinler"

Başkan Karael, “Trafik kuralı gereği hız limitlerini aşmadan kendimiz ve başkasına mal ve can zararı vermeden yakınlarımıza ve sevdiklerimize ulaşmak için tedbir alıp takdiri Allah’a bırakmalıyız. Geç geldi desinler ama geçmiş olsun demesinler. Yolların kralı değil, trafik kuralına uyan olmayı unutmayalım. Şimdiden hayırlı kazasız belasız yolculuklar tepmeni ederken. İl dışın ve uzaklara gidenlerin kurban bayramlarını tebrik ederim” şeklinde konuştu.