Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilk kez cübbe giyerek Ebru Yeşim Sevgen ile Burçin Erdemir çiftinin nikahını kıydı.

Kentin ilk beş yıldızlı oteli olan Rescate Otel’deki Sevgen ve Erdemir çiftinin düğün törenine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra AK Parti Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, AK Parti Edremit Belediye Meclis Üyesi Salih Özbek ile Erdem ve Sevgen aileleri mensupları ile yakınları ve dostları katıldı. Çiftin nikahını kıyan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, evlilikte, fert ve toplum için sayısız fayda ve iyiliklerin olduğunu söyledi. Bunların dünya hayatının mutluluğu ile ebedi hayatı kazanmaya vesile olan ilahi nimetler olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, "Evlenmek, insanı haramdan uzaklaştırır. Evlilik, ailenin temel taşıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) onu tavsiye etmiş, evlenerek bizlere örnek olmuşlardır. Bu hususta, ’Ey gençler topluluğu, kimin gücü yeterse evlensin. Çünkü evlilik, gözü haramdan sakındırır ve iffeti en iyi şekilde korur’ diye buyuruşlardır" dedi.

İnsanın hayatı boyunca yalnız yaşayabilen bir varlık olmadığının da altını çizen Başkan Özgökçe, "İslam, evlenme akdi ile olan birleşmeyi sevgi, merhamet, huzur ve karşılıklı hoşgörü üzerine bina etmiştir" şeklinde konuştu.

Sevgen ve Erdemir ailelerinin bu mutlu gününde yanlarında olmak ve mutluluklarını paylaşmak üzere salonda olduklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi olarak her gün onlarca kardeşimizin mutluluğuna şahitlik ediyoruz. Bu genç çiftimizi inşallah her iki cihanda mesut bahtiyar olabilmeleri ve bizlerin şahitlikleri ile aile yuvalarını kurabilmeleri adına şahitlik yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk kez cübbe giyerek çiftin nikahını da kıyan Başkan Özgökçe, genç çiftlere “Allah’ım; Âdem aleyhisselam ile Havva validemiz, Muhammed aleyhisselam ile Hatice-i Kübra ve müminlerin annesi Âişe validemiz; Hazret-i Ali ile Hazret-i Fatıma-tüz-Zehra validemiz arasındaki var olan muhabbeti, sevgiyi bunlara da nasip eyle. Kendilerine, salih çocuklar, uzun ömürler ve bol rızık ihsaneyle. Allah’ım; huzurunda nikahlarını kıydığımız şu iki genci ömürleri boyunca mesut ve bahtiyar eyle, ömürlerine bereket, vücutlarına sıhhat, rızıklarına genişlik ihsan eyle, ahlaklarını güzelleştir, kendilerine yararlı çocuklar lütfeyle. Kendilerini doğru yoldan, İslam’ın yolundan ayırma” şeklinde duada bulunarak evlilik cüzdanını ise çifte vermek için AK Parti Edremit Belediye Meclis Üyesi Salih Özbek’e verdi.

Özbek de çiftin evlilik cüzdanını gelin Ebru Yeşim Sevgen’e verdi. Nezih bir ortamda gerçekleşen düğün, çekilen halayların ardından takı merasimi ile son buldu.