Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 23 Ekim Van Depremi’nin 3. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe, 23 Ekim’in Van’ın 38 yıl önce Çaldıran ilçesinde meydana gelen ve 3 bin 840 kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin de evsiz kaldığı depremden sonra yaşadığı en büyük felaketlerden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Özgökçe, “Hükümetimiz ve milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde, eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek büyük acılar yaşadığımız depremin yaralarını kısa sürede sarmasını bildi’’ dedi.

Depremin hasarlarını felaketten sonra sergilenen dayanışma ile değil, depremden önce alınacak olan önlemlerle azaltabileceğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Bizler ülkemizin deprem tehlikesi altında olduğunu unutmadan, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler olarak deprem ve diğer felaketlerde en az mal ve can kaybının yaşanması için yasal mevzuatların kendilerine verdiği tüm yetkileri uygulamakta kararlı olduklarının altını çizen Doç. Dr. Özgökçe, “Tuşba Belediyesi olarak depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması, kaçak yapıların önlenmesi konusunda tüm hassasiyetimizi göstereceğiz. Bu vesileyle 23 Ekim 2011’de yaşanan deprem felaketinin yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum’’ ifadelerini kullandı.