Van’ın Çatak ilçesindeki Atatürk ve Cumhuriyet ortaokulu öğrencilerine yönelik ‘Meslek Tanıtım’ semineri düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu’nun konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, kaymakamlık mesleği ve kariyer planlaması hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Böyle bir etkinliği düzenleyen Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür eden Koyuncu, kaymakamlık mesleğinin görevleri, avantajları ve dezavantajlarından bahsetti. Kaymakam Koyuncu, “Kaymakamlık mesleğine iktisadi idari bilimler ile hukuk gibi fakültelerden mezun olduktan sonra KPSS’de başarılı olanlar, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan sınava giriyor. Oradan da başarılı olduktan sonra yine İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan mülakatı geçerek çeşitli yerlerde staj yaptıktan sonra yurtdışında eğitim ve staj görülüyor. Daha sonra kaymakam vekilliği ve ondan sonra da bakanlık tarafından kaymakam olarak görevlendirilir. Kısaca, ilçede hükümetin temsilcisi olan kaymakam, genel idarenin en üst kademesindeki kişidir” dedi.

Cumhuriyet Savcısı İsmet Tan ise, mesleği hakkında bilgilere vererek, öğrencilere sınavlara nasıl hazırlanmaları konusunda nasihatte bulunarak sorularını yanıtladı.

Hakim Mustafa Erkam Aydın, Cumhuriyet Savcısı İsmet Tan ve Noter Elife Dokuyucu, lisede Türkçe-matematik bölümünde eğitim gören öğrencilerin en çok tercih ettiği hukuk fakültelerinin tanıtımını da yaptılar.

Milli eğitim Müdürü M. Salih Taş ise, öğrencilerin meslek tercihi yaparken doğru ve isabetli karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Çalışma hayatında ve özel hayatımızda mutlu olmanın, iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımı, kişiliğimize uygun meslek seçiminden geçer. Bireyin kendi özellikleri ile seçeceği mesleği karşılaştırarak kararını oluşturması gerekir. Meslek seçimi, ilgi alanı, beceri ve kişiliğe uygun olarak yapıldığında, kişi yaşam boyu mutlu olur. Meslek seçimi ve kariyer planlaması hayatınızda en önemli kararlarınızdan biridir. Bunun için meslekleri ve kendinizi çok iyi tanımalısınız. Sizlere meslekleri tanıtarak yaşamınıza yön verecek en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Seminer sonunda bir açıklama yapan Atatürk Ortaokulu Müdürü Hamdi İnan ise, “İlçemizde ilk kez yapılan ve öğrencilerimizde meslek bilincini geliştirmek adına çok önemli bir çalışma oldu. Öğrencilerimize yönelik benzeri çalışmalar devam edecek. Meslek tanıtıp ve kariyer eğitimine katılım gösteren ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenciler de, konferansın kendileri için oldukça yararlı geçtiğini belirterek, böylesi faaliyetlerin seçecekleri meslekler hakkında bilgilendirici olduğunu söylediler.