Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında eğitimlerine devam etmek isteyen 4. sınıf öğrencileri için düzenlenecek sınavın başvuruları başladı.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının bu yıl ki sınavı ise 28 Mayıs’ta yapılacak. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, Darüşşafaka Eğitim Kurumları yetkilileri, okul müdürleri, rehber öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla bilgilendirme programı düzenlendi. Bir buçuk asırdır eğitimde fırsat eşitliği sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının 2017 yılı sınavının 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenleneceği belirtildi. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrencilerin ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edeceği bildirildi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının köklü bir eğitim yuvası olduğunu belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, İstanbul ilinden sonra bu sınava en çok başvurunun yapıldığı ilin Van olduğunu söyledi. Okula yerleştirme konusunda Van ilinin sayısının en az 10’a kadar olmasını umduklarını belirten Atlı, bu konuda öğrencilerin tespiti, sınava hazırlanması konusunda okul idarecilerine ve öğretmenlerine büyük görev düştüğünü kaydetti.