Van’ın Erciş ilçesinde mahalle servis şoförlüğü yapan duyarlı vatandaş, donmak üzere iken çocukların elinden aldığı yaralı Şahin’i sosyal medya üzerinde teslim ettiği yetkililer, yine soysal medya üzerinden son durumunu sordu.

Erciş ilçesinde merkezden Akyoltepe mahallesinde servis şoförlüğü yapan Davut Yeşilırmak isimli duyarlı vatandaş, donmak üzere iken çocukların elinden aldığı Şahin’i evine getirmişti. Bir hafta sonra kandında yaranın olduğu fark eden Yeşilırmak, sosyal medya üzerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 14. Van Bölge Müdürlüğü’nün Facebook sayfasından, “Erciş’te oturuyorum bu “Alıç”ı yolda yaralı şekilde buldum bir haftadır bakıyorum tedavi gerekiyor mümkünse alırmısınız” yazdı. Konuya duyarsız kalmayan ekipler önce, “Davut bey ilginize teşekkürler. Ekibimiz yolda teslim almaya geliyorlar” cevabını yazdıktan sonra telefonla iletişime geçilerek Yeşilırmak’tan Şahin’i almıştılar.

Aradan bir ay geçmesi üzerine Yeşilırmak, tekrar Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürünün Facebook sayfasına “Abiler size verdiğim yaralı alıcı kuşu nasıl oldu acaba?” sorusuna yine kayıtsız kalmayan yetkililer, “Davut bey Şahin kuşunu söylüyorsunuz galiba, tedavisi biteli çok oldu. Tekrar doğaya salındı” cevabını verdi.

Yaralı Şahin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ve ekibi tarafından tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakılmıştı.