Van’ın Edremit Belediyesi ile DTK Sağlık Meclisi işbirliğiyle ilçeye bağlı mahallelerde ’Kadın Sağlığı’ eğitimleri başlatıldı.

Edremit ilçe sınırları içinde kalan bütün mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik olarak başlatılan ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’nin ilki Şehit Fırat Mahallesi’nde düzenlendi. Şehit Fırat Kadın Komünü öncülüğünde yapılan eğitime Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, DTK Sağlık Meclisi üyeleri, Şehit Fırat Kadın Komünü üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Eğitim çalışması öncesi kısa bir açıklama yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, amaçlarının kadın sağlına dair yaşanan sorunların tüm yönleriyle hastanelerin inisiyatifine bırakmadan sağlık konusunda da halkın taleplerine cevap olabilmek olduğunu söyledi. Kadın sağlığının her yönüyle önemli olduğunu, bunun için de kadınların sağlık konusunda bilgi sahibi olmalarının gerektiğine dikkat çeken Çetin, DTK Sağlık Meclisi’yle ortaklaşa düzenledikleri eğitim seminerlerini her mahallede düzenleyerek tüm kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından DTK Sağlık Meclisi üyeleri Ruken Ormanlı, Fatoş Aslan ve Figen Çolakoğlu, kadın sağlığına ilişkin eğitim verdi. Eğitim kapsamında gebelik öncesi ve sonrası rahatsızlıklar, emzirme, bel fıtığı rahatsızlıkları ve göğüs kanseri gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin bilgilendirme yapılırken; kadın sağlığını konu alan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.