Van’ın Erciş ilçesinde bir haftada 110 kişi organını bağışlarken, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar da bağışta bulundu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık Çok Amaçlı Salonu’nda ‘Organ Bağışı ve Organ Nakli’ konulu bir seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Erciş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İçöz, yapmış oldukları bir haftalık çalışma sonucunda ilçe genelinde 110 kişinin organ bağışında bulunduğunu, hedeflerinin ise bir yıl içinde bin 100 kişiye ulaşmak olduğunu söyledi. İnsanın yaşam serüveni anne karnında yaklaşık 120 günlük iken sadece ete kemiğe bürünmüş küçücük bir varlık iken Allah’ın kendi ruhundan üflemesiyle başladığını anlatan Dr. İçöz, “İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Organ ve Doku Bağış Haftası’nı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalar başlattık. Çalışmalarımızı sadece bu haftayı kapsayacak şekilde değil, bir yıla yayarak düşündük. Geçen hafta hastanemizde kalıcı bir stant açtık. İkinci standımızı ise seyyar olacak şekilde planladık. Birçok yere afişler astık. Gururla söylemek istiyorum ki, bu gayretlerimiz meyvesini vermiş bulunmaktadır. Bir haftalık süreçte 110 bağışçı yakalamış durumdayız. Bu haliyle Türkiye’de bağış alan 1046 kurum ve kuruluşlar, dernekler, vakıflar içerisinde 170. sıradayız. Bunların çoğunun büyükşehirlerdeki kurumlar olduğunu düşünürsek nüfusa oranladığımızda Erciş olarak ilk sıralarda olduğumuzu düşünüyorum. Tüm Ercişlilere ve bağışçılara göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederim. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek ve hedefimiz 1 yıl içinde en az bin 100 bağış rakamına ulaşmak ve bu rakamı geçmek olacaktır. Bu vesileyle tüm kurumlardan ve kurum amirlerinden destek beklediğimi belirtmek isterim. Bir ekip çalışması gerektiren bu başarı için bizi her konuda destekleyen Kaymakamımız Sayın Mehmet Şirin Yaşar’a, gayretli çalışmasıyla emeği geçen Sağlık Hizmetleri Erciş Şube Müdürü Furkan Gümüş’e, teknik destek veren Yönetim Hizmetleri Erciş Şube Müdürü Metin Çelik’e, gönüllü olarak çalışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline ve diğer bütün personellerime, daire amiri arkadaşlarıma ve bugüne kadar hep inandığım, sevdiğim Ercişlilere gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım’’ dedi.

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, organ ve doku bağışının önemine değinerek, "Son bir haftada ilçemizde 110 kişinin organlarını bağışlaması insani olarak kalkınmışlığın da göstergesidir. Her bireyin sağlık sorunları yaşayabileceğini ve ölümle karşılaşabileceği de bir gerçektir. Organ bağışı noktasında Türkiye ciddi bir aşama kat ettiği gibi dünyanın dört bir tarafındaki hastaların da organ nakli için ülkemize gelmektedir. Daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışı çok çok önemlidir. Öldükten sonra organlarımızı bizden sonra hayatta kalacak insanların, kaliteli bir yaşam sürmesi, mutlu ve topluma daha yararlı bireyler olması için bağışta bulunmalıyız. Bu konunun önemini elimden geldiğince ulaşabildiğim insanlara anlatacağım. Gönül elçisi olarak hep beraber sizlere de inşallah bu konuda mesafe aldıracağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra ‘Organ Bağışı ve Organ Nakli’ ile ilgili Erciş Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ali Furkan Gümüş tarafından seminerin sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından, kaymakamlık binasında stant açılışı gerçekleşti. Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, standı ziyaret ederek organ bağışında bulundu.