Van’ın Gürpınar Belediyesi, Koyunyatağı Mahallesi’nde bulunan İmam Hatip Yatılı Bölge Okulu’ndaki öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Gürpınar Belediyesi daha önce mahalle ve köylerde devam eden sağlık seminerlerini bu kez okullarda devam ettirdi. Okullara yönelik sağlık seminerlerinin ilkini Koyunyatağı Mahallesi’nde bulunan İmam Hatip Yatılı Bölge Okulu’nda gerçekleştiren belediye yetkilileri, diş sağlığı konusunda öğrencilere yönelik kısa açıklamalarda bulundular. Ağız ve diş sağılığı konusunda kısa bilgilendirmelerde bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, kendisinin de bir hemşire olduğunu belirterek, ağız ve diş sağılığının önemsenmesi gereken bir konu olduğunu hatırlatarak, "Sizlerin diş sağlığınıza çok büyük önem vermeniz gerekmektedir. Bu yaşlar sizler açısından gelişim yaşları. Şimdiden ağız ve diş sağlığınıza gereken önemi göstererek gelecekte olabilecek kimi hastalıkların önüne geçebilirsiniz" dedi.

Dişin, insan sağlığında çok büyük öneminin olduğunu kaydeden Çetin, gereken önemin gösterilmemesi durumunda bunun birçok rahatsızlığa yol açabileceğini belirtti.

Çetin, belediye meclis üyeleriyle tek tek sınıfları dolaşılarak öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilirken, yanlarında getirdikleri diş fırçası ve diş macunlarını çocuklara dağıttılar.