Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli personelleriyle bir araya geldiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hastane bünyesinde çalışan 14 engelli personel için bir kokteyl düzenlediklerini belirten İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dalaz, “Hastane personeline farkındalık oluşturmak, sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla yönetim tarafından böyle bir program düzenledik. Her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması ve engellilik konusundaki toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesini temenni eder, engellilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” dedi.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. M. Nuri Acar ise, engelli olmayı hiç kimsenin istemediğini, fakat herkesin doğuştan veya sonradan engelli adayı olabileceğini belirterek, “Başımıza geldiğinde ise bu duruma sabır ederek hayat mücadelesinden vazgeçmemek gerektiğini, sabır edersek hem bu dünyada hem de diğer dünyada mükafatını alırız” ifadelerini kullandı.

Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin ve toplumun ortak sorunu olduğunu dile getiren Uzman Dr. Cafer Alhan da, “İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımıza acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, sahiplenmek, onları sevmek ve saygı göstermek, onlara yaşama sevinci verir ve bizler hastanemizde gerek vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza her türlü kolaylık ve önceliği tanımalıyız. Hastalarımıza muayene sırasında öncelik sağlanması ve hizmet alırken zorluk yaşamamaları için her türlü fiziki koşulları onlara göre düzenleyerek ve ihtiyaçları durumunda destek personel hizmetini sağlamaktayız” şeklinde konuştu.