Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanı Harun Okay, 3 Ocak 2015’te Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da katılımıyla yapılacak kongreye herkesi davet etti. Parti binasında yapılan basın açıklamasına, HDP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Avcı, HDP Van İl Başkanı Harun Okay ve HDP İl Yöneticisi Kezban Avşin katıldı.

HDP Van İl Başkanı Harun Okay, kongre çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Partimiz, sorunlarına çözüm arayıp da bulamamış kesimlerin adresidir. Partimiz kapsamlı bir şekilde toplumsal tüm sorunları tespit ederek çözüm sunabilen bir programa sahiptir. Yine partimiz, demokrasinin kurumlaşması, özgürlüklerin hakim kılınması ve kalıcı barışın sağlanması için teminattır. Bu anlamıyla bir siyasi parti programından çok bir toplumsal proje olarak kavrandıkça ilgi topluyor” dedi.

Cumartesi günü yapılacak il kongresine miting formatıyla yaklaştıklarını kaydeden Okay, “Yoğun bir şekilde sokak pankartları asıldı. Reklam panoları donatıldı. Her ilçemizde birer anons aracıyla kongre duyurusunu yapmaya çalışıyoruz. İç mekan afişleri hazırlandı, belli noktalara asıldı. Mahallelerde halk toplantıları ve esnaf ziyaretleri yapılıyor. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Kongremize Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, milletvekili arkadaşlarımız ve il ile ilçe belediye eş başkanlarımızın yanı sıra sanatçılar Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Hozan Cömert katılacak. 500’e yakın kurum ve kuruluş temsilcileri kongremize davetlidir. Tüm halkımız, 3 Ocak 2015 tarihinde organize sanayi bölgesindeki fuar merkezinde yapılan kongremize davetlidir” diye konuştu.