Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) gerçekleştirilen kongrelerinde Gürpınar İlçe Başkanlığı’na Erkan Demir, Gevaş İlçe Başkanlığı’na ise Veysel Çiftci seçildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından Van’ın Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde 1’inci olağan ilçe kongreleri yapıldı. Parti binalarında yapılan kongrelerde Gürpınar İlçe Başkanlığına Erkan Demir, Gevaş İlçe Başkanlığına ise Veysel Çiftci seçildi. Ardından bir konuşma yapan HÜDA PAR Gürpınar İlçe Başkanı Erkan Demir, partilerinin Türkiye’deki 77 parti içinde İslam’ı referans alan tek parti olduğunu ifade etti. Demir, “Bu nedenle bizim manevi sorumluğumuz çok ağırdır. Davamız İslam’dır, parti olarak azığımız çok çalışmaktır. Dürüst olmak, halka yalan söylememek, verdiğimiz sözü tutmak, halka ihanet etmektir. Tedbir bizden başarı Allah’tandır. Görevimizin esası Allah’a itaat olmalıdır, Allah’ın kitabında emrettiği farz ve sünnetlere uymak olmalıdır” dedi.

Gevaş İlçe Başkanlığı Veysel Çiftci ise, “Zaman, İslam kanununun hâkimiyeti uğruna seferber olma zamanı. Zaman, dünyayı ve ahiretimizi kurtarma zamanı. Zaman, Allah’ın mağfiretine, rahmetine, cennetine ve cemaline koşma zamanıdır. Bu uğurda İslami bir oluşum altında mücadele veren Hür Dava Partisi ikinci yılını geride bıraktı. Biliyoruz ki bizim manevi sorumluluklarımız ağırdır, dünyalık hiçbir hesap peşinde değiliz. Biz üzerimize düşeni yaptık mı, yapmadık mı? Onun hesabını vereceğiz. Çalışma bizden başarı ise Allah’tandır. Bizler tedbirlerimizi alacağız, bu tedbirler de çok çalışmaktır, dürüst olmaktır, halka yalan söylememektir. Verdiğimiz sözü tutup yerine getirmektir. İslam’a, ümmete ve bu kutlu davaya ihanet etmemektir” şeklinde konuştu.