Iğdır’da, “Tohum, Dane ve Slajlık Mısır” ürünün hasadı düzenlenen “Tarla günü” ile birlikte gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Hakmehmet köyündeki mısır tarlasında gerçekleştirilen tarla gününe Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, Koç Bağ Tarım Müdürü Turgay Bağrı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Aziz Durak, müdür yardımcıları , Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Meydan Tevfik Ak , Iğdır Üniversitesi mensupları ve üreticiler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ziraat Mühendisi Ali Doğan, “MAY Tohum, 1978 yılından bu yana MAY markası ile sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi ve yurtiçi-yurtdışı satış konularında faaliyet göstermektedir. MAY, kadrosunda bulunan 100’den fazla Ziraat Mühendisi, yıllık 29 bin tonu aşkın sertifikalı tohumluk üretim ve hazırlama kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen tarım sektör yatırımcısıdır. MAY Tohum ayrıca 30’dan fazla ülkeye tohum ihracatı yapmaktadır” dedi.

72MAY80 ve 71MAY69 çeşitleri ile ilgili de bilgi veren Ali Doğan, “İki çeşidimiz de MAY Tohum ’un yıllardır yürüttüğü ıslah çalışmalarının ürünüdür. Iğdır bölgesinde bu yıl kuraklık ve su yetersizliği nedeni ile mısır dane verimlerinin düşük olduğu 700-1100 kilo gram da görülmüştür. Ancak 72MAY80 ve 71MAY69 çeşitlerinin dane verimlerinin 1450-1750 kilogram da. Olduğu görülmüştür. Önceki yıl mısır ürünü için iklim koşularının uygun olduğu ve su problemi olmadığı dönemde 72MAY80 ve 71MAY69 çeşitlerinden dekara 1750-2000 kg verim alınmıştır” diyerek sözlerini bitirdi.

Tarla Günü etkinliği, programa katılanlara ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.