Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Parkı’nın yüzde 70’i tamamlandı.

İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında yapımı devam eden Kadın Parkı’nın yüzde 70’i tamamlandı. 2 bin metrekare üzerine yapılan parkta; emzirme odası, kitap okuma salonu, tuvaletler, yapay şelale ve havuz da yer alacak. Parkta yürütülen çalışmaları takip eden İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat, parkın özellikle kadınlar için sosyal alan olarak kullanabilecekleri bir ortam olacağını söyledi. Unat, parkın kullanımının tamamen kadınlara ait olacağını ve bu parkta kadınların ihtiyaçları olan çocuk emzirme ve dinlenme alanları gibi donatılarla donatıldığını kaydetti.

’KADINLARA SOSYAL ALANLAR OLUŞTURUYORUZ’

Unat, bölgede kadınlar için yaşam alanlarının oluşturulmadığına dikkat çekerek, İpekyolu Belediyesi olarak yaptıkları bu tür çalışmalarla öncü olmanın kendileri açısından önemli bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çekti. Unat, "Çevredeki yapıların site olması ve hastanelerin yakın olması nedeni ile burası kadınların yoğun uğradığı bir alan. Bu nedenden dolayı burada kadınları gezebileceği, nefes alabileceği bir alan yoktu. Özellikle çocuklu olan kadınların çocuklarını emzireceği, bekleyeceği ve nefes alabilecekleri bir alana ihtiyacı vardı. Bizde burada bu kadın parkını düşünerek, içinde emzirme odası, kütüphane ve lavaboların olacağı bu parkı hayata geçirdik" dedi.

Unat, bölgede kadınlar için özel yaşam alanlarının azınlıkta olduğunu ifade ederek, çevre belediyelerinden de bu tür çalışmalara imza atmalarını beklediklerini ifade etti.