Van’ın Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin ve meclis üyesi kadın üyeler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında ilçeye bağlı mahallelerde kadınlarla bir araya geldiler.

Gürpınar’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında etkinlikler devam ediyor. İlçeye bağlı mahallelerde devam eden etkinliklerde Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ve belediye meclis üyesi kadınlar katıldı. İlçeye bağlı mahallelerde düzenlenen panel ve sohbetlerde konuşan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, kadınlara yönelik şiddetin çeşitliliğine değindi. Çetin, şiddet denilince akla sadece dövmenin geldiğini hatırlatarak, "Oysa şiddet sadece bununla sınırlı değil. Cinsel şiddet, ekonomik şiddet, psikolojik şiddet bunlardan sadece bir kaç tanesidir" dedi.

Kadına yönelik şiddetin sadece kadınları olumsuz etkilemediğini hatırlatan Çetin, "Özellikle aile ortamında kadına yönelik uygulanan şiddet, kadın şahsında tüm aileyi olumsuz etkiliyor. Aslında kadına uygulanan şiddet, kadın şahsında topluma uygulanan şiddettir" diye konuştu.

Şiddeti hoş görmemek gerektiğini de kaydeden Çetin, "Hepimiz alışmışız şiddeti normal görmeye. Aile ortamında, gelenek ve göreneklerde de bunun böyle olması gerektiği belirtilmektedir. Oysa bunun kadar yanlış bir şey yoktur. İlkin şiddet hoş görülüyor, ardından da kadın katliamları, kadın kırımları geliyor. Şiddeti hoş karşılayan anlayış, kadın katliamlarını da hoş karşılıyor. Hatta şiddeti uygulayanlar değil, şiddete maruz kalan kadınlar suçlanıyor. Katleden değil, katledilen suçlanıyor" ifadelerini kullandı.