VAN (İHA) – Kayserili Sera Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, medikal sarf malzemeleri üretmek üzere Van Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fabrika kuracağı belirtildi.

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok ile birlikte son durumu gözden geçirmek üzere bir araya gelen Sera Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Oymak, inşaatın başlaması için gerekli imzaları attıklarını ve özellikle İran ile diğer ülkelere ihracat yapacaklarından dolayı Van’ın kendileri için cazip bir kent olduğunu söyledi. Oymak; ilk etapta 30, daha sonra 100 kişiye istihdam sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok ise, fabrikanın yaklaşık 4-5 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını belirterek, “Bu firma bizi temmuz ayında bir grup sanayiciyle birlikte ziyaret etmişlerdi. Buradaki KOSGEB Müdürümüzün aracılığıyla Van’a geldi. Bizde burada kendilerine yer tahsisi yaptık. Tabi müracaatı bize yaklaşık bir yıl önce olmuştu. Biz de bu firmayı araştırdık. Medikal sektörünün en büyük firmalarından bir tanesidir diyebiliriz. Aldığımız bilgilere göreve kriterlerimize göre uygun olduğunu gördük. İnşallah en kısa zamanda bu firmamız üretime geçecektir. Bu firma hedefleri çok büyük. Türki cumhuriyetler olsun, İran olsun büyük pazara sahip. Hasta bezinden tut serum imalatına kadar bir çok ürün imalatı yapıyor. Türkiye’nin birkaç organize sanayinde de yatırımı vardır. Doğu ve Güneydoğu’da ilk defa Van’da gerçekleştirmek istiyorlar” dedi.