Van’daki Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’nin düzenlediği ve 30 takımın katılımıyla başlayan 1. Kış Futbol Turnuvası, yapılan final maçıyla sona erdi.

Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği tarafından gerçekleştirilen futbol turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Dostluk ve kardeşlik çağrısının yapıldığı turnuvada, 30 takımın mücadelesi sonunda rakiplerini saf dışı bırakan Kenan Besispor ve Aycanlar arasında final maçı oynandı. Final maçı öncesi Küresünniler topluluğunun ileri gelenlerinden oluşan yıldızlar takımları karşı karşıya geldi. Aralarında işadamları, meclis üyeleri ve muhtarların da bulunduğu yıldızlar takımları çekişmeli bir oyuna ev sahipliği yaptı.

Bu dostluk maçının ardından turnuvanın final maçında şampiyonu belirleyecek karşılaşma saat 12.00’de Kardeşler Halı Saha’da yapıldı. Aycanlarspor ve Kenan Besispor takımları arasında oynanan şampiyonluk maçına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Aycanlarspor güçlü rakibi Kenan Besispor’u 3-2 yenerek turnuva şampiyonu oldu. Final maçının ardından dereceye giren takımlara ve sponsor firmalara plaket sunumuna geçildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Biçer, amaçlarının kimliklerin üzerinde olan barış ve kardeşliğin tabana yayılması olduğunu söyledi. Sporun barış ve kardeşliğe giden yolda çok büyük etkisinin olduğuna değinen Biçer, “Dernek olarak toplumu ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sosyal ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz 1. Kış Futbol Turnuvamızı yaklaşık bir ayın ardından 30 takımın mücadelesi sonucunda başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sporun insanların sosyal yönlerini geliştirdiği, birliktelik ruhunu ortaya çıkardığı, insanların kaynaşmasına vesile olduğuna bu güzel tablo ile bir kez daha şahit olduk. Barışı, kardeşliği, dostluğu ve paylaşımı en güzel bir dille aktaran spor, derneğimizin önemsediği öncelikleri arasındadır. İnsanlarımız gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşmış, yabancılaşmış hale gelmişlerdir. Bu vesile ile 1. Kış Futbol Turnuvamızı gerçekleştirerek, insanlarımızın bir araya gelmesini sağladık. Turnuvamıza gösterilen ilgi bizlerin bundan sonra yapacağı etkinliklere de ışık olacaktır. Yaklaşık bir ay süren ve yüzlerce insanı ağırladığımız bu organizasyonumuzda yeni dostluklar kurulmuş, uzun yıllar birbirlerini görme fırsatı bulamayan aile üyelerimiz tekrar bir araya gelmişlerdir. Bu da bizleri mutlu etmiştir. Küresünniler Derneği şahıslara hizmet etmez, halka ve birlikte yaşadığı topluluklara hizmet eder. Bu şiarla, birlik ve beraberliği sağlamak, yaşam alanlarında kaliteyi artırmak, birlikte yaşadıkları toplumlarla bağlarını güçlendirmek, barış ve kardeşlik ortamının tesisinde aktif rol almak için kurulan ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek, sosyal sorumluluk bilinci ile toplumda farkındalık oluşturacak etkinlikleri hayata geçirmekte aktif rol üstlenmeye devam edecektir’’ dedi.

Konuşmaların ardından şampiyon olan takımın kupasını Van eski Milletvekili Mustafa Kaçmaz verdi. Şampiyonluk kupasını kazanan Aycanlarspor oyuncuları sevinç gösterisinde bulundu. Turnuvada ikinci olan takımının kupasını ise iş adamı Servet Yenitürk, gençler grubu birincisine kupasını Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, ikinci takıma ise ödülünü Mehmet Nuri Özüner verdi.

Ödüllerin ardından turnuvaya sponsor olarak katılan ve destek veren firmalara da plaket sunumu yapıldı. Tören, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.