Van’da, sel sularının evlerini basmasından dolayı yılladır büyük bir mağduriyet yaşayan Akköprü Mahallesi sakinleri, sorunlarını çözen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye astıkları pankartla teşekkür ettiler.

Mahallelerde yıllardan beri yaşanan ve bir türlü çözülemeyen yol, su, park ve bahçeler gibi birçok önemli sorun ve eksiği gideren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibi, halkın sevgisini kazanmaya devam ediyor. Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde bulunan mahalle içi yolları genişletip parke taşı döşeme çalışmalarına son sürat devam ederken, her yağmur yağdığında ve karların erimesinden dolayı evlerini sel suları basması sonucu büyük bir mağduriyet yaşayan Akköprü Mahallesi Taşkapı Yolu Oğuzlar Sokak sakinlerinin de yıllardır yaşadıkları sorunu kısa sürede giderdi. Yıllardır adeta kangrene dönüşen sorunları kısa sürede çözülen mahalle sakinleri, mutluluklarını ’Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye teşekkür ederiz’ şeklinde pankart asarak dile getirdiler.

Yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri kısıtlı imkanlarına rağmen kısa sürede giderdiği için Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri, bundan önceki dönemlerde böyle bir hizmet görmediklerini anlattılar. Mahalle sakinleri, "Akköprü Mahallesi Van’ın en eski mahallesi olmasına rağmen hiç bir hizmet buraya gelmemiş. Yıllardır her yağmur yağdığında ve karlar eridiğinde evlerimizi su basıyordu. Bu sorunumuzu bütün yetkililere bildirmemize rağmen bugüne kadar kimse el atmadı. Tuşba Belediyesi kurulana kadar her hafta cuma günleri düzenlenen ’Halk Günü’nde Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye sıkıntımızı anlattık ve ekipler hemen gelip ön çalışma yaptıktan sonra biriken suyun tahliye edilmesi için drenaj sistemi kurduktan sonra sel sularının tahrip ettiği ve adeta köstebek yuvasına dönen yolumuza kilit taşı döşeyerek hem biz mahalle sakinlerini hem de yoldan geçen araç sürücülerinin sıkıntılarını giderdiler. Allah Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibinden razı olsun" dediler.

Başkan Özgökçe ise, halkı memnun görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Her zaman hizmet için var olduklarını vurgulayan Başkan Özgökçe, “Daha modern ve yaşanabilir bir Tuşba için imkanlarımız dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair halkımıza sözümüz var. Halkımızın rahat nefes alabilmeleri için göreve gelir gelmez çalışmalarımıza hız verdik. Akköprü Mahallesi Taşkapı Yolu Oğuzlar Sokak’ta yıllardan beri her yağmur yağdığında yolun alt kısmında bulunan evler sel suyu altında kalıyordu. Belediye olarak hem araç sürücülerinin görüş alanını kapatan taşı kırarak yolu genişlettik hem de drenaj çalışması ile sel sularının tahliyesini sağladıktan sonra köstebek yuvasına dönen yolu kilit taşı döşeyerek halkımızın hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.