Van’da yerel yayın yapan Merkür TV’nin Genel Yayın Yönetmeni İskender Sezek, ildeki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İskender Sezek, yeni girdikleri basın sektöründe faydalı olacaklarını belirterek, “Bu sektörde çok yabancıyız. Ama aramızda çok deneyimli arkadaşlarımız var. Yerel bir televizyonuz. İlk etapta biz altyapımızın fiziki şartlarını düzeltip, kadromuzu düzeltip internet yayıncılığına geçeceğiz. Daha sonra bu televizyonun içerisindeki programları zenginleştirip, birazda bu kentin sesi olmayı hedefliyoruz. Bu kentin kendine has problemleri var. Bunları gündeme taşımayı düşünüyoruz. Daha sonraki planlamamızda uyduya çıkmayı yararlı bulacaksak ve bu alt yapı ve fiziki şartlarla uyduya çıkmanın yararlı olacağını düşünüyorsak ve en önemlisi bu kent içinde yararlı olacaksa o yola da başvuracağız” dedi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Başkanı Fatih Sevinç ise, Merkür TV’nin gazetecilik anlamında çok kötü bir dönem geçirdiğini belirterek, “Merkür TV’nin tarafsız, ilkeli bir yayıncılık yapması anlamında iyi bir döneme girecek. Merkür TV’nin bu trendi yakalaması anlamında bizlerde elimizden gelen desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.