Van’da yaklaşan yeni yıl öncesinde süs malzemeleri vitrinleri renklendirmeye başlarken, müşterilerine güzel bir atmosfer sunmak isteyen işletmeler ise çam ağaçları, konfetiler ve ışıklı süslemelerle yeni yıla girmeye hazır.

Vitrin süslemelerinin bir iş yeri için çok önemli olduğunu ve özellikle de dükkan içindeki ürünlerin satılması ve pazarlanmasında birinci derecede etken olduğunu belirten işletme sahipleri, yeni yıl öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını söylediler. Yeni yıl öncesinde kimi esnaf ürünlerde indirime girerken kimi esnaf ise yeni yılla birlikte müşterileri için kampanyalar başlattı. Yılbaşına sayılı günler kala Van esnafının hazırlıklarını tamamladığını belirten YKM Mağaza Müdürü Özhan Karankara, müşterilerinin talepleri doğrultusunda hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Çam ağacından süslemelere, parfümden giyime her türden ürün bulundurduklarını ifade eden Karankara, “Müşterilerimizin tercihine göre 10 TL’den 200 TL’ye kadar ürünlerimiz mevcuttur. Yılbaşına 10 gün kala hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızı mağazamıza bekliyoruz” dedi.

Star 2000 işletmecilerinden Mehmet Şaki ise, yeni yıl için özel hediyelikler getirdiklerini belirterek, “Yeni yıla özel kavanozlar, kar küreleri, yılbaşı şapkaları, gözlükler bulunuyor. Ürünlerin fiyatları ise 2 TL’den 60 TL’ye kadar çıkmaktadır. Vatandaşların ilgisi güzel. Herkesin şimdiden yeni yılını kutluyorum” dedi.