Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Organ Nakil Merkezi’de ilk organ nakil ameliyatlarını gerçekleştirdi.

Yaklaşık 4 ay önce YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesindeki kurulan organ nakil merkezinin açılışı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından yapılmıştı. Aradan 4 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen organ nakli merkezi ilk nakil ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. İHA muhabirine ilk ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aziz Sümer, Antalya Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, Doç. Dr. Özgür Kemik ve Acibadem Üniversitesi Özel International İstanbul Hastanesi görev yapan Doç. Dr. İbrahim Berber ile birlikte ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Alihan Gürkan ve Doç. Dr. İbrahim Berber hocanın katkılarıyla ilk defa bir organ naklini bugün gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Aziz Sümer, “YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde bugün ilk organ nakli gerçekleştirdik. Bugün toplam iki nakil gerçekleştirdik. Üniversitemiz de yeni bir döneme girmiş oluyor. Bundan sonra da organ nakillerinin arkasının geleceğini düşünüyoruz. Tabi bize katkılarından dolayı ve desteklerinden dolayı bu organ naklinin gerçekleşmesinde çok büyük emeği olan rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal hocamıza çok, çok teşekkür ediyoruz. İlk ameliyat çok iyi geçti. Taktığımız organlar çalışıyor inşallah bundan sonra daha güzel şeylere hep beraber imza atacağız” dedi.

Antalya Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ise, İstanbul’da birlikte çalıştığı Aziz Sümer ve Özgür Kemik arkadaşlarının ilk organ nakil ameliyatında yanlarında olmak ve destek olmak için geldiklerini ifade ederek, “Biz de sayın hocamla birlikte Van’da olmaktan büyük keyif alıyoruz. Zamanında iki değerli meslektaşımızla İstanbul’da beraber çalıştık. Onlar da teveccüh ettiler, sağ olsunlar bizi ilk vakalarına davet ettiler. Bu işlerin kısıtlı imkanlarla yapılması zordur. Bunları Ankara’da, İstanbul’da kolaydır, ama Van’da yapmak zordur. İnşallah bu merkez bu genç arkadaşlarımla gelecekte birçok hastaya da şifa dağıtacaktır. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Acibadem Üniversitesi Özel International İstanbul Hastanesi görev yapan Doç. Dr. İbrahim Berber de, “Ben de Alihan hocamla daha önce birlikte çalışıyorduk. İstanbul’da Özgür ve Aziz kardeşim de bizimle bir sene kaldılar. İşte onlar da Van gibi doğunun en güzel şehirlerden bir tanesinde organ nakli için bir çaba sarf ediyorlar. Biz de onlara destek için buradayız. İnşallah bunun devamını da getirecekler. Ben aynı zamanda Erzincanlıyım. Dolayısıyla Doğu Anadolu’ya olan borcumuzu böylece ödemeye çalışıyoruz” dedi.

Van’da Dursun Odabaş Organ Nakil Merkezi’nde ilk Böbrek nakli ameliyatından çıkıp servise alınan hastaları ziyaret eden Dr. Aziz Sümer, Alihan Gürkan, Özgür Kemik ve İbrahim Berber hastalarına yanına gelerek durumlarının geçmiş olsun dileklerinden bulundular. Hastaların durumlarının gayet iyi olduğunu belirttiler.

İlk ameliyat olan böbreğini oğlu Erhan Sarı’ya veren anne Sarı, çok iyi olduğunu söyleyerek Kürtçe herkese teşekkür etti. Böbrek nakli olan Erhan Sarı ise ameliyatına giren doktor ve herkese teşekkür ederek, “Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum, hiç bir sıkıntım yok şuan. Ben doğuştan böbreklerim küçükmüş. Askere gittikten sonra küçük olduğunu öğrendim. 4 yıldır diyalize giriyordum. Annem böbreğini bana verdi. Çok mutluyum, herkesin gelip burada nakil olmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.