VAN (İHA) – Van’da yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerini sevindiren Rahmet Eli Gıda Bankası, Kasım ayında aralarında Afgan ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğu 792 fakir aileye yardımda bulundu.

Dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Dernek Başkanı Sabri Yıldırım, her ay yapılan düzenli yardımların kasım ayında da devam ettiğini belirterek, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği olarak her ay düzenli olarak yapılan yardımlarımız kasım ayında da devam etti. Kasım ayı çalışmalarımız kapsamında toplamda 792 aileye, 36 bin 186 TL değerinde yardım ulaştırdık. Bu yardımları tespitlerimizde kayıtlı durumda olan yardıma muhtaç ailelerimize düzenli olarak ulaştırıyoruz” dedi.

Kasım ayı içerisinde dul, yetim, muhtaç ve ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Van’a sığınan Afgan ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğu toplam 792 muhtaç aileye toplamda 36 bin 186 TL değerinde giyim, temizlik ve kırmızı et yardımında bulunduklarını ifade eden Yıldırım, “256 aileye 25 bin 600 TL değerinde giyim, 268 aileye 8 bin 40 TL değerinde 2 kilogramdan oluşan kırmızı et paketi ve 268 aileye de 2 bin 546 TL değerinde temizlik paketi yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

65 Afgan ve 35 Suriyeli aile olmak üzere toplamda 97 mülteci aileye yardımda bulunduklarını dile getiren Yıldırım, “Bizlere müracaatta bulunan fakir aile sayımız her geçen gün artmaktadır. İmkânlar ölçüsünde bütün fakir ailelerimize yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz ve Allah’a hamdolsun yardımlarımız halen devam etmektedir. Bu konuda bizlere yardımcı olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm hayırsever esnaf, üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.