VAN (İHA) – Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ve AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Ramazan ayı dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.

Başkan Soğanda, Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek, "İnsanlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmanın artmasına vesile olan bu ayda birlik ve beraberliğin pekişmesinde, insanımız arasındaki tüm makam ve mevkilerin ortadan kalmasına imkân tanınır. Ramazan ayında, İslam coğrafyasında da yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zamanda Ramazanda oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak birlik ve beraberliğe çevrilmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ferdin ve toplumun hayatını intizama sokan, ciddiyet ve disiplin altına alan, koruyucu ve kollayıcı bir fonksiyon icra eden, düşünme ve nefis muhasebesi fırsatı veren bir irade eğitimi olan oruç ibadetini yerine getireceğimiz Ramazan ayının başta tüm Van halkımız olmak üzere, tüm İslam âlemine hayır, huzur ve barış getirmesini temenni ederim" dedi.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ise, Ramazan ayının kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, manevi duyguların canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği mübarek bir ay olduğunu söyledi. Öztürk, “Bereketin, huzurun, varı yokla paylaşmanın, en ulvi duyguların zirvede yaşandığı on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan ayının değerli Başkale halkına, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eder, tüm İslam aleminin on bir ayın sultanı olan Ramazan-ı şeriflerini tebrik ederim” dedi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını tekrar idrak edeceğimiz için yüce Allah’a binlerce kez şükür ve hamd ediyorum. Bir bayram havasında karşıladığımız Ramazan ayını Van’ın gözbebeği ilçemizde de büyük bir heyecanla geçireceğiz inşallah. Vatandaşlarımız için Ramazan ayı boyunca her gün değişik etkinlikler düzenlemeyi planladık. Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde vatandaşlarımıza her gün yemek ikramında da bulunacağız. Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayında imkanları el vermeyen vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemeklerini ulaştıracağız inşallah. Bu duygularla mübarek Ramazan ayının bütün Edremit’imize, Van’ımıza, Türkiye’mize ve bütün müminlere hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum” ifadelerini kullandı.