KTSO BAŞKANLARDAN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Regaib Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek zaman diliminin sevgi, kardeşlik ve beraberlik hislerini kuvvetlendirmesini, millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve zorlukları el birliği ile aşma iradesini güçlendirmesini bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini dileriz” ifadelerini yer verdiler.

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI GÖKSOY’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

“Kandiller, insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı arttıran ve kendimizi manevi olarak arındırmamıza, yenilememize vesile olan çok anlamlı gecelerdir.

Üç aylar ismiyle şöhret bulan ve bu ayların müjdecisi olan Regaip Kandili, Allah’ın rahmetinin mü’minlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak   yağdığı, bağışlamasının bol olduğu mübarek bir gecedir. Toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Kulların Allah’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını, dünyada ve yakın çevremizde yaşanan savaşın, şiddet ve terörün, sonu gelmeyen kin ve ihtirasın, düşmanlık ve ayırımcılığın bitmesini temenni ediyorum.

Bu kutlu zaman dilimlerini fırsat bilerek durum değerlendirmesi yapmalı, bütün insanlığa ve Yüce Yaradanımıza karşı ödevlerimizi tekrar hatırlamalıyız. Ülkemizin maddi ve manevi imarı için bütün gücümüzle çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden yeşermesine çaba göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.”

NAZMİ ÜNLÜ’DEN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Bütün İslam Dünyası için önemli olan, içinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi’ni barındıran üç ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Regaip kandili, başta mübarek Ramazan olmak üzere 3 ayların da müjdecisidir.

Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir. Regaip kandilinin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle; Üç ayların, İslam âleminin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması temenni eder, tüm Karamanlı hemşerilerimin3 aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ederim.

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Yardımlaşmanın, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili'nde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesi diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Allah'ın izni ile Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece Regaip kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşayıp, bu gecenin feyzinden, bereketinden ve hayrından istifade edeceğiz.

Kandiller; insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu hayırlı gecenin hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ederim. Sevgili Peygamberimiz, bu geceye ulaştığında; 'Allah'ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin, Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.”

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ın Regaib Kandili Mesajı
Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban Regaib Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban Regaib Kandili vesilesiyle yayınladığı mesajında şu temennilerde bulundu. “Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönülleri fethettiği mübarek üç aylara girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu manevi iklimin ruhumuzun derinliklerini aydınlatmasını, kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini temenni ediyorum.

Regaib kandili aynı zamanda af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna bir gecedir. Gelin, bu gece dualarımızla Rabbimizin şefaatine ve merhametine sığınalım. Hep birlikte ülkemiz için, İslam alemi için, bütün insanlık için barış ve huzur dileyelim.

Manevi değerlerimize sahip çıkmaya, bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Çünkü toplumsal yapının hızla çözüldüğü, birlik ve dayanışma duygularının dejenere edildiği bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde kutuplaşma yerine kucaklaşmak, ortak değerlerimize daha sıkı sarılmak zorundayız.

Regaip kandili ile başlayan bu manevi iklimi fırsat bilelim. Ayrılıkları, kırgınları bir kenara bırakalım. Bu mübarek gecede yapacağımız dua ve ibadetler ,öfkeleri, sevgiye, düşmanlıkları kardeşliğe dönüştürsün.”dedi.

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi’nin Regaib Kandili Mesajı
Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi, Regaip kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi, Regaip kandili vesilesiyle yayınladığı mesajında şu temennilerde bulundu.  “Bu önemli ve müstesna gecenin manevi ışıkları ruhumuzu aydınlatsın. Bu mübarek gecede yapılacak dualar birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin, kardeşlik duygularımızı pekiştirsin. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız.Dargınlıkları, düşmanlıkları bir kenara bırakalım. Cenab-ı Allah bu gece yapacağımız duaların hatırına günahlarımızı bağışlasın. Unutulmamalıdır ki manevi huzur olmadıkça maddi huzur sağlanamaz.

Duam ve temennim odur ki; bu gece, mazlum İslam coğrafyasının kurtuluşuna, adil bir dünyanın kuruluşuna milat olsun. Bu duygularla yüce milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Regaip kandilini kutluyor, huzur ve barış dolu bir gelecek diliyorum”dedi.

Vali Murat Koca’nın Regaib Kandili Mesajı

Vali Murat Koca, rahmet ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başlangıcı olan ve Recep ayı içerisinde bulunan Regaip Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca, İslam âleminin mübarek üç aylarını ve idrak edilecek olan Regaip Kandilini tebrik ettiği kutlama mesajında; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, manevi havası çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz.

İdrak edeceğimiz Regaib Kandili’nin; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olacağına inanıyorum.

Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygularla Karamanlı hemşerilerimin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.