Van İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’nce sağlık müdürlüğü bünyesinde çalışan memurlara temel ilk yardım eğitimi verdi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği elemanlarının sağlık ve diğer sektörlerde çalışan personellere yönelik ilk yardım becerileri eğitimleri aralıksız olarak devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, acil vakalara yönelik müdahalenin bilinçli olarak yapılabilmesinin, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartı olduğuna dikkat çekti. Dr. Acar, “Acil sağlık eğitimleri sadece sağlık çalışanlara değil, diğer bütün personellere vermek. Sizlerde birer sağlık çalışanlarısınız. Temel ilk yardım eğitimini bilmeniz en doğal hakkınız. Amacımız bu açığı kapatmak, buradaki maksadımız bütün insanlığın temel ilk yardım uygulamalarını bilmesi gerektiğini sadece sağlık personeline yönelik olmadığını ilerde vatandaşa da belirli bir yaş üzeri belirleyerek bu eğitimleri vereceğiz” dedi.

Her kesin temel ilk yarım eğitimi alması ve de bilmesi lazım alınan bu eğitimle yapılacak ilk müdahalenin önemine değinen Acar, olay yerine gelecek olan ambulansı beklenmeden maalesef hastaya bilinçsizce bazı müdahaleler yapılıyor. Bunun birçoğu somut müdahalelerdir. Vatandaşlar bu konuda yetersiz kalarak ne yapacaklarını bilmemekte. Dolayısıyla hastaya yapılacak yanlış bir müdahale hastanın hayatına mal olabilir. Verilen bu eğitimin temel ilkyardım eğitimlerinden farklı olarak acil müdahalede profesyonelleşmenin son aşamasıdır. Ayrıca acil müdahale eğitimlerinin herkes için gerekli olduğunu, sadece sağlık çalışanlarının değil ilk yardım eğitimi alan herkesin bilgi ve becerilerini güncel tutmak için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitim ve toplantı salonunda gerçekleşen ilk yardım temel eğitimine 26 kişi katıldı. Eğitim sonrası katılımcılara sertifika verildi. Eğitime İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel katıldı.