Van Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş, “Sitedeki çöplerin düzenli toplanılmadığı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Haberi yapan muhabir hakkında dava açacağız” dedi.

Bir gazetede yayınlanan “Van Oto Sanayi Sitesi’ndeki Esnaf Kan Ağlıyor” başlıklı habere site yönetimi ve esnafından tepki geldi. Çöplerin 10 günde bir toplandığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade eden Van Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş, haberi yapan yayın organı hakkında adli makamlara başvuracaklarını kaydetti. Sanayi sitesi esnafı olarak temizlik konusunda hiç bir sıkıntılarının olmadığını ve çöplerinin düzenli olarak toplandığını ifade edeN Yıldızbaş, “Düzenli çöp toplamanın yanı sıra çevre temizliği için görevlendirilen 5 personelin günlük çalışmalarını yaptıklarını yerinde tespit ettik. Öte yanda çöp araçları her akşam saat 19.00 sıralarında siteye girerek çöpleri topluyorlar” dedi.

Bazı esnafların çöplerini gündüz saatlerinde dışarı bıraktığını ve bu hatayı da belediyeye yüklenmenin bir anlamı olmadığını vurgulayan Yıldızbaş, haberi yapan gazeteyi de eleştirerek, “Bu sitenin bir yönetimi var. Eğer çöpler zamanında toplanmıyorsa biz belediyeye başvurarak toplanmasını sağlarız. İsim verilmeden ‘Site esnafı böyle dedi’ diyerek herkesi töhmet altında bırakmak basın ilkelerine aykırıdır” şeklinde konuştu.

Daha önce buna benzer asılsız haberlerin yapıldığını da söyleyen Yıldızbaş, “Bazı kişiler dilenci kılığından gelerek fuhuş yaptığı şeklinde asılsız haberler yapıldı. Bu tür haberler art niyetli kişilerin yaptığı haberlerdir. Bunları çok da kayda almıyoruz. Biz bu konuyu avukatımızla görüşeceğiz. O arkadaş hakkında dava açacağız. Çöp toplama konusunda kesinlikle sıkıntımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Temizlikle ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını vurgulayan sanayi esnafı ise, “Elhamdülillah hiçbir sıkıntımız yok. Belediye iyi çalışıyor. Temizlik konusunda herhangi bir sıkıntımız olmadı. Tuşba Belediyemiz elinden geldiğince bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Arozözler gelip yıkama yapıyor. Süpürge araçlarıyla cadde ve sokakları süpürüyor” dediler.

Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu ise, sanayi sitesi ile ilgili 10 gündür çöplerin alınmadığı şeklindeki iddiaların yalan olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, “Her gün sanayi sitesinde rutin olarak 2 adet 13 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırmalı araçlarımız 8 personel ile birlikte temizlik hizmetlerini yürütmektedir. Ayrıca her gün 5 kişilik mıntıka temizlik ekibimiz sanayi sitesinde temizlik hizmeti vermektedir. Yapılan bu asılsız haberi esefle kınıyoruz. Biz Tuşba Belediyesi olarak ‘Temiz çevre, sağlıklı yaşam’ adına 7 gün 24 saat aralıksız çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.