Van’da, S.S. Nolu Kooperatif Başkanı İdris Takva, Kavurma mahallesine verilmesi söz konusu olan belediye otobüslerine karşı olmadıklarını belirterek, “Biz belediyemizden sadece belli yerde indir-bindir hakkı istiyoruz” dedi.

Odasında bir açıklama yapan S.S. 67 Nolu Kooperatif Başkanı İdris Takva, Kavurma köyünün Van’ın büyükşehir olmasından sonra köy statüsünden çıkıp mahalleye dönüştüklerini belirtti. Seçimlerden önce İl Trafik Komisyonu tarafından verilen 6 adet D4 yetki belgelerinin olduğunu ifade eden Takva, “Kooperatifimize bağlı 16 üyemiz bulunuyor. Ancak, bunlardan sadece 16 tanesi aktif olarak çalışıyor. Aktif çalışan bu araçlarda bir hafta 8 diğer hafta 8 olmak üzere dönüşümlü olarak çalışıyor” dedi.

Şu an kullanılan güzergahta hiç indir- bindir yapmadıklarını ifade eden Takva, “Kavurma mahallesine belediye otobüsünün gireceğini söylüyorlar. Biz belediye otobüslerinin TOKİ’ye girmesine karşı değiliz. Belediye bizim belediyemiz. Ancak, Memur-Sen TOKİ’ye bir otobüs geldiği zaman yıllardır etimden, tırnağımdan, işimden artırarak yer verdiğim araçların durumu ne olacak? Belediyemize şunu rica ettim. Memur-Sen TOKİ’ye gelen otobüs birkaç yolcumu aldığı zaman, benim araçlarım boş kalacak. Belediyemiz, bizlerin de mağduriyetini göz önünde bulundurarak 2 Nisan kavşağından itibaren indir-bindir hakkı verecek mi? Bizlerde belediyemizden mağdur olmamamız açısından bizlere de indir bindir hakkı verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehir merkezine girmemek ve insanlara sıkıntı yaşatmamak adına Memur-Sen TOKİ garajına ait yer tahsisinde bulunulması için Van belediyeye yazılı ve sözlü başvurduklarını da dile getiren Takva, belediyeden bu sıkıntılarının çözülmesini istedi.

S.S. 67 Nolu Kooperatif Başkanlığı olarak tek isteklerinin vatandaşlara daha rahat ve daha huzurlu bir ulaşım sağlamak olduğunun altını çizen Takva, şöyle konuştu: “Yazın sıcak kışın yağışlardan dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için kapalı durakların yapılması için kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Yine bunun yanında vatandaşlarımızdan isteğimiz, olası bir sıkıntıyla karşılaştıklarında bunu mutlaka bize bildirmeleridir. İnşallah kısa zamanda çalışan araç sayımızı 16’ya çıkaracağız ve böylece 20 dakikada bir kalkan araçlarımız artık 10 dakikada bir kalkacaktır.”