Van’ın Gevaş ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İnisiyatifi, ilçede var olan sorunların çözümü için kolları sıvadı.

Gevaş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda bir araya gelen Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, S.S. 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi, Avcılar ve Atıcılar Derneği, Bal Üreticileri Birliği ve Gevaş Sesi Gazetesi, ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. İlk önce ilçede yıllardır çözülemeyen Yukarı Ark Suyu ve kanalizasyon sorunu ile ilgili Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ı makamında ziyaret eden inisiyatif üyeleri, sorunlar hakkında bilgi aldı. STK İnsiyatifi Dönem Sözcüsü ve aynı zamanda Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necat Görentaş, Yukarı Ark Suyu ile ilgili ciddi anlamda sorunların olduğunu belirterek, “Bilindiği üzere bu arkımız yıllardır akmıyor ve bu güzergahta bulunan birçok bahçe ve asırlık yüzlerce ağaç kurudu. Bu konuda son durum nedir? Bir de ilçede önceki yıl başlatılan bir kanalizasyon çalışması var. Bu çalışmanın da son durumu hakkında bilgi almak istiyoruz” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da, “Sorunların çözümü noktasında her zaman yanınızdayız. Bunun böyle bilinmesini isterim. Bilindiği üzere kanalizasyon, Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bu tüm ilçeyi ve tabi ki bizleri de ilgilendiren bir meseledir. Buradaki en büyük sıkıntı, eski canavar heykelinin olduğu alandan Tatvan yoluna kadarki kısımda bağlantı yapılmamış. Karayolları mevcut sorunun çözümü noktasında Van Büyükşehir Belediyesi’nden para istemişti. Ancak Van Büyükşehir Belediyesi bu parayı vermeye yanaşmıyordu. Son olarak yaptığımız yoğun görüşmelerin ardından o yol Van Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. İnşallah ilkbaharda bu yolda çalışmalar tamamlanır ve kanalizasyon hattı da arıtma tesisine bağlanır. Biz bu işin takipçisiyiz. Yukarı Ark Suyu sorunu ise gerçekten ciddi bir sorun ve yıllardır da çözülememiş. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bu sorunu ilettik. Ankara’ya gittiğimizde yine bu sorunu gerekli yerlerde gündeme getirdik. Bu proje eksik bir proje. En çok suya ihtiyacı olan Selimiye Mahallesi projeye dahil edilmemiş. Ama sulak yerler proje kapsamına alınmış. Bu projede ciddi sorunlar var. Devlet vatandaşın kamulaştırma parasını vermediğinden vatandaşlar artık bu işe yanaşmıyor ve güvenmiyor. Ama bu işi çözmek için birlik içinde çalışmamız lazım. Ben her konuda yanınızdayım. Sorunların çözümü için gerekli yerlere birlikte gidebiliriz. Yeter ki sorunları çözelim” şeklinde konuştu.