Van’da 2004 yılından itibaren faaliyet yürüten Van Tillolular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TİYAD) tarafından engelli vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda medikal malzeme dağıtıldı.

Dernek binasında düzenlenen törende bir açıklamada bulunan Van TİYAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu, yaklaşık 15 ay önce Sosyal Destek Programı’na (SODES) müracaat ederek, kendilerine proje sunduklarını belirtti. İnsanların birbirleriyle kaynaşması, birlik ve beraberlik ile toplumsal birliği sağlamak için ortak bir proje yaptıklarını ifade eden Koyuncu, “Bu proje kapsamında yaklaşık 70 vatandaşımızı Tillo ismi ile özdeşleşmiş Siirt’in Tillo ilçesine götürerek, orada ışık hadisesinde yaşanan olayları bizzat yerinde göstererek, insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde kaynaşmasını sağladık. Gençlerimize yönelik kitap okuma kampanyası düzenleyerek, SODES kapsamında yaklaşık iki bin kitap temin ettik” dedi

Projenin son aşamasında ise, 30 engelli vatandaşa medikal malzeme dağıtımda bulunacaklarını vurgulayan Koyuncu, “Bir tanesi akülü olmak üzere toplam 18 adet tekerlekli sandalye, 12 tane işitme cihazının yanında koltuk değnekleri ve medikal malzemeler dağıttık. Vatandaşın yüzündeki tebessüm ve mutluluğu hep birlikte yaşadık. İnşallah bundan sonraki süreçte de TİYAD olarak vatandaşlarımızın yararına daha güzel projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu konuda Kalkınma Bakanlığımızın, Van Valiliğimizin ve SODES’in bize katkıları çok büyük oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, TİYAD başta olmak üzere Kalkınma Bakanlığı’na, Van Valiliği’ne ve SODES yetkililerine bu anlamlı hediyelerinden ötürü teşekkür ettiklerini söylediler.

Tören, engellilere medikal malzemelerin dağıtılmasıyla son buldu.