Van’ın Tuşba Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, bugün gerçekleşen son oturumda birbirinden önemli kararların alınmasıyla son buldu.

Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerini görüşen Tuşba Belediye Meclisi, ilçe ve toplumun geleceği için birbirinden önemli kararlar aldı. Bayanlara pozitif ayrımcılık sağlamak ve sosyal alanlara taşınmasına katkıda bulunmak üzere kermes, film ve konser gibi bazı sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenleme kararı alan meclis, düzenlenecek etkinliklere destek olunması için de önergeyi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne havale etti.

Gevaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyduğu nakdi yardım talebini de görüşen meclis, grubu bulunan her iki partinin ortak bir kararıyla 50 bin TL nakdi yardımın yapılmasını kararlaştırıldı.

AK Parti ve DBP grupları adına verilen Tuşba sınırları içerisinde köy statüsünde olan yerleşim yerlerinin eski ve yeni isimleriyle kullanılmasını da görüşen belediye meclisi, önergeyi oy birliğiyle kabul etti.

Bir haftadır devam eden Tuşba Belediyesi Meclisi, aldığı kararların yüzde 90’ını oy birliği ile kabul etti.