Van merkez Tuşba İlçe Belediyesi tarafından kültür ve sosyal etkinlikler kapsamında ‘Aile ve Toplum’ konulu bir konferans düzenlendi.

Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve vatandaşlar katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bölgede güzelliklerin ortaya çıkarılabilmesi adına Kültür ve Sosyal Müdürlüğü bünyesinde her ay düzenli bir şekilde önemli yazar ve hocalar ile bölgede sözü geçen değerleri halka buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Çalışmalarımızı gerçekleştirirken bir taraftan yolları, alt yapıyı, üst yapıyı ve belediyeciliği yapabiliriz ama en önemlisi burada gönülleri yapabilmektir. En önemlisi yaşanabilir bu memlekette kardeşliği, huzuru ve barışı oluşturabilmektir” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise aile ve toplum konusunda katılımcılara önemli bilgilerde bulundu. Aile işinin eş seçerken başladığını ifade eden Vakkasoğlu, “Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, öteki düğmeler de otomatik olarak yanlış iliklenecektir. İliklenecek ilk düğme, aileye atılacak ilk adım, eş seçerken olacaktır” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkassoğlu’na plaket verilmesi ile devam eden konferans, yazar Vakkkasoğlu’nun kitap imza töreni ile son buldu.