Van’ın Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri, sabahın erken saatlerinde itibaren başladıkları kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tuşba Belediyesi karla mücadele ekipleri, mahallelerde başlattıkları kar temizleme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Dün akşam etkili olan kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarına başlayan Tuşba Belediyesi ekipleri, ayrım yapmadan ilçenin en ücra köşelerine kadar yolları temizleyerek en kısa sürede bitirmek için adeta canla başla çalışıyor. Tuşba ilçesi sınırları içinde bulunan 67 mahallede, 10 ayrı ekip halinde çalışma başlatan Tuşba Belediyesi, hem mahalle muhtarlarının hem de mahalle sakinlerinin taktirlerini kazanıyor.

Tuşba mahallelerinde yapılan karla mücadele çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yeşilsu Mahalle Muhtarı Tuna Balkış, “Tuşba Belediyesi çok iyi çalışmalar yapıyor. Önce yollarımıza parke taşı döşendi. Kalan sokaklarda da parke taşı döşenecek. Şimdi de kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Kar temizliği çok iyi gidiyor. Sabah kar yağdığında telefon açtım. Hemen ekipler geldiler. Şu an çalışıyorlar, köyümüzde kar temizliği devam ediyor’’ dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye istedikleri an ulaştıklarını da dile getiren Muhtar Balkış, “Hizmetler konusunda beraber hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı ve eksiklerimizi kendilerine bildiriyoruz. O da sağ olsun ilgileniyor. Özellikle mahallelerle ilgileniyor. Tuşba Belediyesi’nin çalışmalarından memnum’’ diye konuştu.

Yeşilsu Mahallesi sakinlerinden Sıddık Hiran ise, Tuşba Belediyesi ekiplerinin çok iyi çalıştığını kaydederek, “Allah onlardan razı olsun. Belediye çok iyi çalışıyor. Biz memnunuz, teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Orhan Ece ise, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin talimatları ile sabahın erken saatlerinden itibaren ekiplerin sahaya çıkarak çalışmalara başladığını ifade etti. Yapılan tüm çalışmaları halkın memnuniyeti doğrultusunda yaptıklarını kaydederek, “Bu çalışmalarımız Tuşba ilçemiz için sadece bir başlangıçtır. İnşallah bundan sonraki aşamalarda daha hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bizim için mesai kavramı yoktur. Vatandaşlarımız istedikleri zaman bize ulaşabilir. Gece gündüz Tuşba halkımızın hizmetindeyiz’’ şeklinde konuştu.