Van’ın Tuşba Belediyesi, çeşitli nedenlerden dolayı yıllardır hizmetten mahrum kalan şehir merkezinden uzak mahallelerde başlattığı hizmet seferberliği herkesimde takdir topluyor.

Yaklaşık 8 ay gibi kısa bir süre önce sıfırdan kurulan Tuşba Belediyesi, cumhuriyet tarihinden bu yana yapılmayan hizmetleri tek tek yapıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin dört koldan başlattığı çalışmalar kapsamında bir yanda yeni yollar açılarak araç ve yaya trafiği rahatlatılırken, bir yandan da mevcut yolların bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Halka en iyi şekilde hizmet vermek için kurulduğu günden itibaren araç ve gereç parkına büyük önem veren Tuşba Belediyesi, 700 kilometre stabilize ve reklaj çalışmasını kısa sürede tamamladı. Şehir merkezinden uzak mahalleler için bir milat niteliğinde olan kilit taşı yol çalışmalarından kullanmak üzere 120 bin metrekare parke taşı ihalesini yapan Tuşba Belediyesi, 14 mahallede başlattığı çalışmaların yüzde 50’sini bitirdi.

2015 yılının sonu itibarıyla parke taşı döşenmeyen şehir merkezinden tek bir mahallenin kalmayacağını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bir yandan da açtıkları yeni yolların asfaltlama çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti. Başkan Özgökçe, acil durum arz eden yerlerin asfaltlanması için 80 bin metrekare BSK malzemesi ihalesi yaptıklarını, 400 bin metrekare BSK ihale hazırlığı yaptıklarını anlattı.

Mahallerinde yılların birikmiş sorunları bulunduğunu ifade eden Mollakasım Mahallesi Muhtarı Nihat Altaçlı, bir yıl önce hayal bile edemedikleri hizmetlere şimdi tek tek kavuştuklarını ifade etti. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye, kendilerine sunulan hizmetlerden dolayı mahalle sakinleri adına teşekkür ettiğini anlatan Altaçlı, Tuşba Belediyesi’nin yeni kurulmasına rağmen çok iş yaptığı, bunun devamının da geleceğine inandıklarını kaydetti. Tuşba Belediyesi’nin tüm mahallelerde adeta bir hizmet seferberliği başlattığını söyleyen Muhtar Altaçlı, "Belediye yeni sıfırdan kurulmasına rağmen mahallemizin temel sorunlarının büyük bir bölümünü çözdü. Önce stabilize ve altyapı eksikliklerini giderdiler. Ardından hızlı bir şekilde hayalinin bile kurulması bize lüks gelen kilit taşı yol çalışmalarına başladılar. Yollarımız temiz ve modern bir görünüme kavuştu. Yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşıladı. Belediyenin kuruluşunun birinci yılı dolmadan birçok şey yaptı. Başkanımızın 4 yıl gibi bir hizmet süresi var. Bu süreci hep birlikte en iyi şekilde değerlendirerek güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Özgökçe ile görüştüm. İlkbahar mevsimi ile birlikte mahallemizle ilgili de giderileceğinin sözünü aldık" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile çok iyi bir diyalogları olduklarını ifade eden Muhtar Altaçlı, mahalleleri ile ilgili yaşadıkları her sorun ve sıkıntıyı çok rahat bir şekilde anlattıklarını kaydetti. Başkan Özgökçe’nin güler yüzlü, merhametli ve misafirperver bir insan olduğunu da dile getiren Altaçlı, "Karıncayı bile incitmekten itina edin bir kişi insanları hiç bir zaman kırmaz ve üzmez" dedi.