Van’ın Tuşba Belediyesi’nin kültür ve sosyal etkinlikler kapsamında davet ettiği eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ‘Başarıda Moral ve Motivasyon ile Gençlik ve Aile’ konulu iki ayrı konferans verecek.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen konferanslar serisi devam ediyor. Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun ardından Tuşba Belediyesi’nin davetlisi olarak Van’a gelecek olan Halit Ertuğrul, 19 Aralık 2014 günü ‘Başarıda Moral ve Motivasyon ile Gençlik ve Aile’ konulu iki ayrı konferans verecek. Doç. Dr. Ertuğrul, saat 13.40 ve 18.30’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VAN TSO) konferans salonunda vereceği konferanslarla Vanlılarla bir araya gelecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Tuşba Belediye Başkanlığı olarak yurdumuzun en değerli yazarlarını ve en önemli isimlerini hemşehrilerimizle buluşturmak için kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Öğrenci ve velilerimizin katılacağı, kendilerine eğitim hayatlarında başarılar sağlayacağına inandığımız tüm etkinlikler, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlanmaktadır. Eğitime destek olacak tüm etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimizin halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Konferanslarımıza vatandaşlarımızı bu vesile ile davet eder, katılımlarını temenni ederim’’ dedi.

DOÇ DR. HALİT ERTUĞRUL KİMDİR?

Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Adıyaman’ın Besni ilçesinin Şambayat nahiyesinde 1956 yılında doğdu. İlkokulu doğduğu yerde; ortaokul ve öğretmen okulunu da Kırşehir’de okudu. Niğde Üniversitesi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi ve Denetim Anabilim Dalı’ndan mezun olan Dr. Ertuğrul, yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, milli eğitim şube müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü görevlerinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatına geçerek, kurul uzmanı ve bakan danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Doç. Dr. Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında 50’ye yakın kitabı ve çok sayıda da makaleleri yayınlandı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Yayınlanan kitaplarından birçoğu baskı rekoru kıran Doç. Dr. Ertuğrul, ‘Yılın Yazarı’ seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü çok sayıda ‘Takdirname’ alan Doç. Dr. Ertuğrul, ayrıca ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi.