Van merkez Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ni ziyaret ederek bazı incelemelerde bulundular.

İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ni ziyaret eden Tuşba Kaymakamı Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürlerinden okulun çalışmalarıyla ilgili bilgiler alarak, okulun ürettiği ve üreteceği projeler konusunda fikir alış verişinde bulundu. İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi içerisinde ve bahçesinde de incelemelerde bulunan Kaymakam Sarı, öğrenciler ve okul yetkilileriyle sohbet etti. Büyük bir ilgiyle karşılanan Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani, öğretmenler odasında yönetici ve öğretmenlerle bir araya gelerek talep, rica ve sıkıntıları dinlediler. Eğitimde başarının artması için projelerinin olduğunu belirten Kaymakam Sarı, “Bir süre önce ilçemize bağlı okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek öğrencilerimizi spora yönlendirebilmek için neler yapmalıyız ve ne yapabiliriz gibi çalışmalar yapacağız. İsterdik ki bu güzel lisemiz merkeze yakın olsun ama ne yazık ki merkezde okul yaptırabileceğimiz uygun şartlarda arazimiz yok. Bizler imkânlarımızdâhilinde bir şeyler yapmaya çalışacağız. Ben şahsım olarak eğitimi önemsiyor ve önceliklerimin arasında tutuyorum. Eğitimi önemsediğim gibi öğretmenlerimize de önem veriyor ve kendilerinin sıkıntılarını halletmeye çalışıyorum. Okulumuz şehir merkezine uzak ama her zaman gönlümüz sizinle ve bundan sonrada sık sık okulunuzu ziyaret etmeye çalışacağım” dedi.

Kaymakam Sarı’nın konuşmalarının ardından öğretmenlere nasihatlerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani, “Fiziki mekan olarak yeteri kadar dersliklerimiz olacak. Bu tür okullarımızda ne kadar çok dersliklerimiz olursa o kadar da çok öğretmenlerimiz olur. Bu da bizlerin avantajınadır. Bu güzide okulumuzun şehrimize biraz uzak olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah siz öğretmenlerimizin destekleriyle ilçemize katkıda bulanacağız. İnşallah ileriki zamanlarda okullarımıza destek olacak bir şekilde okul pansiyonlarımızın da kurulmasıyla birlikte diğer il ve ilçelerimizden gelecek olan öğrencilerimizin sıkıntılarını gidermiş olacağız. Güzel Sanatlar Lisemizin öğrencilerinin yapmış oldukları etkinlikleri yakından takip ediyor ve kendileriyle gurur duyuyoruz. Güzel Sanatlar Lisemizdeki öğrencilerimizi üniversiteler için yetiştirmek amaçlı bizlerde sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Lisesi çok sesli okul korosu öğrencileri tarafından yapılan müzik dinletisinin ardından Tuşba Kaymakamı Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’ye resim bölümü öğrencileri tarafından Çanakkale konulu yağlı boya resimleri hediye edildi. İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini ziyaretlerinin ardından kendilerine karşı ilgi ve alakalarından dolayı öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek okuldan ayrıldılar.