Van’ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan ‘Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışmasının yedincisi düzenlendi.

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenen liseler arası münazara yarışmasına Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van YYÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, MÜSİAD temsilcisi Faruk Tosun, Tuşba Milli Eğitim Şube Müdürü Zakir Taşkın, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi ‘sivil toplum örgütleri sorunların çözümünde etkilidir’ tezini savunurken, Münci İnci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ise ‘sivil toplum örgütleri sorunların çözümünde etkili değildir’ tezini savundu.

Kıyasıya geçen yarışmanın sonunda konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Bu yarışmamızın konusu sivil toplum örgütleridir. Burada öğrenci arkadaşlarımız bir tezi savundu. Tabi diğer okullarımızda da buna benzer birçok faaliyetler gerçekleşmektedir. Burada görünen, bizim arzuladığımız ve olmasını istediğimiz durumlar var. Bir de örtük faydaları var münazara yarışmamızın. İki okulun öğretmen ve öğrencileri bir okula misafir oldular. Okullar arasında bir etkileşim oldu ve devamında ise bir işbirliği gerçekleşecek. Öğrenciler arasında bir etkileşim oldu ve eğitime dair bir şeyler gerçekleşecek. Biz bu faaliyetleri gerçekleştirirken, öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı olmasını da arzuluyoruz. Çocuklarımız, öğretmenleri ile birlikte verilen konuları haftalarca çalışarak araştırma ve incelemeler yaparak bu yarışmamıza geldiler. Öğrencilerimizin gelecekte kendilerini ifade edebilmek, toplum karşısına çıkıp duygu ve düşüncelerini ifade etme konusunda da büyük faydaları olacaktır. Aslında çocuklarımız bilgiye ulaşma ve bilgiyi öğrenmeyi öğrendiler ve bu da bizim için çok önemlidir” dedi.

YYÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Bugün burada geleceğimiz olan gençlerimizin topluma nasıl hitap etmeleri gerektiği, memleketin nasıl yönetilmesi gerektiği ve uluslararası komisyonlarda nasıl Türkiye’yi temsil edebilmeleri gerektiği konulu bir yarışma düzenliyor. Belediyecilikte en önemli işlerden birisi de eğitimdir. Eğitim konusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı ve İş-Kur müdürlükleri gerçekten güzel işler yapıyorlar. Koordinasyonumuz üst düzeyde ve en iyisini üretmek için, en mükemmelini yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bizler sizler için varız. Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi bizler sizlere hizmetkâr olmaya, bizler sizlere kadim olmaya geldik. Tüm projelerimiz sizleri daha iyi şartlarda yaşamaya devam ettirebilmek, sizlerin hayat kalitesini daha yüksek bir hale getirebilmek ve son olarak sizleri mutlu edebilmek, huzur ve refah içerisinde insanın insanca yaşayabilmesi, insanın insan hakları noktasından en iyi noktaya getirebilmek için biz bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yapılan münazara sonucunda Münci İnci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 94.25 puanla birinci olurken, Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi 90 punla ikinci oldu. Zorlu geçen münazaranın ardından Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve beraberindekiler, öğrencilere ödülleri verildi.