Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, işin mahiyetine göre değişmekle beraber Hızır Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından esnafa 75 bin TL’ye kadar kredi verileceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan, Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu ilçesi başta olmak üzere Edremit ve Tuşba sınırları içerisinde faaliyet yapan tüm esnafa, en uygun koşullarda kredi verilmesi konusunda Hızır Kredi Kefalet Kooperatifi’nin faaliyet alanlarını genişleterek büyük imkân sağlandığını söyledi. Başkan Alpaslan, kredi kullanımı konusunda şoför esnafının araçlarını yenilemesi, zanaatkar kesiminin sanatını daha iyi değerlendirmesi anlamında kullanılacak olan kredilerin oldukça iyi bir fırsat olacağını belirterek, "Küçük esnafın ekonomik olarak güçlenmesi, bölgemizde uzun süren kış ayları içerisinde iş yerlerini daha iyi çalıştırmaları, bunun yanı sıra esnaf kardeşlerimizin iş yerlerinin tadilatı, mevsimsel ürünlerin alım satımı konusunda bu kredilerden faydalanabilirler. Kullanılacak olan krediler konusunda Hızır Kredi Kefalet Kooperatifi’nin alanını genişletilmesi, tamamıyla esnafımızın yararınadır. Hızır Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla verilen krediler en uygun şartlarda ve en düşük faiz oranları ile esnafa verilecektir. VESOB Başkanı olarak her zaman esnafımızın yanında yer alacağız. Esnafımızın talebi geldikçe bizlerde oda yönetimi olarak kanunlar ve yasalar çerçevesinde yardımcı olmaya çalışacağız. Van ilimizde istihdamın artması açısında önemli bir adımdır. Kredilerin doğru ve bilinçli kullanılması halinde, iş yeri sahipleri işlerini büyüterek daha fazla personel çalıştırma imkanı sağlayacaktır. Bu da kentimizde işsizliğin azalması konusunda büyük önem arz ediyor. Esnafa verilecek kredi miktarı ise, işin mahiyetine göre değişmekle beraber 75 bin TL’ye kadar olacaktır" dedi.

Alpaslan, odalar konusunda da asla bir ayırım olmayacağını belirterek, tüm odaların kendileri için eşit olduğunu sözlerine ekledi.