Van’ın Başkale, Çatak, Çaldıran, Muradiye ve Gürpınar ilçelerinde 16 mahalle ve bu mahallere bağlı 181 mezranın yolları kar yağışından dolayı ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Başkale ilçesine bağlı Işıklı, Aydemir, Çakırdoğan, Akçanlı, Beşçatak ve Karlıpınar mahalleri ile bu mahallere bağlı mezraların yollarının kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Çaldıran ilçesine bağlıÇayır, Yukarı Sağmalı, Akbaşak, Yuvacık ve Yaşkütük mahallerinde yollar kapalı durumda. Çatak ilçesinde Dokuzdan, Sürmeli ve Konalga mahalle yolları ulaşıma kapalı Gürpınar ilçesine bağlı Uzungedik, Umut, Topsakal ve Topyıldız mahalleleri ve bağlı mezralarda yollar kapalı. Muradiye ilçesinde ise Dinçbaş mahallesi ve bu mahalleye bağlı mezralarda yolların ulaşıma kapalı olduğu ve tüm kapalı yollarda yol açma çalışmaları devam ediyor” denildi.

Van Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Van’a dair günlük hava tahmini raporuna göre de, havanın parçalı çok bulutlu olduğu belirtildi. Raporda, “Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı araç sürücülerinin dikkatli olunması gerekir” denildi.