Van’ın Gürpınar ilçesinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 50 gündür haber alınamayan Nehir Aslan’dan halen haber alınamazken, doğum gününde ise hüzün vardı.

İlçenin Kırkgeçit Mahallesi’nde ikamet eden Nehir Aslan isimli çocuğun evlerinin önünde oynarken 29 Ekim 2014 günü saat 14.00 sıralarında kaybolması üzerine; ailesi, komşuları, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bağlı arama kurtarma timi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), mahalle sakinleri ve çevre mahalle sakinlerinin desteğiyle çalışmalar uzun süre devam etmişti. Kar, yağmur çamur demeden uzun zaman devam eden arama çalışmaları sonlandırırken, arama çalışmaları ise jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan 2 ayrı ekibin elde edeceği doğrultular neticesinde takip edilecek.

Yaklaşık 50 gün önce kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Nehir Aslan bugün 5’nci yaşına girdi. Her yıl Nehir için doğum günü pastası kesen aile bu günü buruk geçirdi. Umutlarını hala kaybetmediklerini belirten baba Erkan Aslan,"Biz her yıl bugün çok büyük heyecan yaşadık. Evimizin neşesi Nehir bugün dünyaya gelmişti. Biz her doğum gününde Nehir’e pasta keserdik. Çünkü doğum günü kutlamalarını çok sever ve pasta isterdi. Bu yılki doğum günü bizi hüzne boğdu. Çünkü evimizin neşesi Nehir 50 gündür yok. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner. Bulunduğu gün Nehir’in gerçek doğum günü olacak" dedi.