Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün Acil Hekimliği Sertifika Programı Uygulama Yönergesi kapsamında düzenlediği Temel Modül Sertifikasyon Eğitim Kursu sona erdi.

Van Eğitim Sağlık Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Temel Modül Sertifikasyon Eğitim Kursu, 8 eğitmen tarafından verildi. Van ve Hakkari’den acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli 23 personelin katıldığı kursun sonunda sertifika dağıtım töreni yapıldı. Törende konuşan Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Adem Demirel, eğitime Hakkari’den 11, Van’dan ise 12 kişinin katıldığını belirtti. Başhekimi Demirel, “Eğitimin 17.’sini düzenledik. Bizim amacımız, 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerini daha donanımlı yetiştirmelerini sağlamak. Bu anlamda 27-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim başarılı bir şekilde geçti ve bundan sonra da buna benzer eğitimleri vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başhekim Dr. Adem Demirel ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Yardımcısı Dr. Ergün Yanmaz tarafından eğitime katılan personele sertifikaları verildi.